Gebakken kippenlevertjes met champignon

Gebakken kippenlevertjes met champignon

7keer bewaard
25min


8 personen hebben dit gemaakt

De fijne smaak van kippenlevertjes gaat perfect samen met die van kastanjechampignons en sherry; de broccoliroosjes zorgen voor een fraai kleuraccent en leveren bovendien vitaminen en mineralen.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 4 

 • 400 g kippenlevertjes
 • 200 g kleine kastanjechampignons, in plakjes
 • 200 g paarse of groene broccoliroosjes
 • 2 eetl. olijfolie
 • 1 rode ui, versnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1/2 dl sherry
 • 1 eetl. aalbessengelei

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

 1. De kippenlevertjes in een vergiet voorzichtig onder koud stromend water afspoelen. Goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met een keukenschaar de vliesjes en verkleurde plekjes wegknippen. Bestrooi de levertjes met wat zout en peper en zet ze apart.
 2. De champignons met een vochtig doekje schoonvegen, maar niet wassen. Eventuele harde steeltjes van de broccoliroosjes verwijderen.
 3. In een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie verhitten en hierin ui op een matig vuur al roerend glazig bakken. Kippenlevertjes toevoegen en 2 minuten roerbakken tot ze licht kleuren. De grill op matig hete stand voorverwarmen.
 4. Champignons en broccoli toevoegen en 2 minuten roerbakken. Vervolgens knoflook, sherry en aalbessengelei toevoegen. Alles in een gesloten pan 3 minuten verwarmen, tot de broccoli beetgaar is (en er met een vork makkelijk in te prikken is). De kippenlevertjes moeten gaar, maar van binnen rozig zijn.
 5. Intussen de sneetjes ciabatta onder de grill roosteren. Het roerbakgerecht op smaak brengen met zout en peper. Over elk bord 2 sneetjes ciabatta leggen met daarop kippenlevertjes en groenten. Direct serveren.

SERVEREN MET

1 ciabatta, in 8 dikke plakken

variaties

• Vervang de broccoli door drie in reepjes gesneden paprika's: een groene, een rode en een gele. * • In plaats van aalbessengelei kunt u bessenjam gebruiken, of (in de kerstperiode) cranberrysaus; de sherry kunt u vervangen door port.

INFO

129 g groente & fruit * 432 kcal.

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

berts
van
1

Dit is wel een heel bijzondere "pot" die op tafel komt! Voor het oog niet bijzonder representatief, maar zo lekker!! - 15 dec 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren