Gegrilde biefstuk met champignons en ui

    Gegrilde biefstuk met champignons en ui

    3keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Uien en champignons zijn perfecte partners voor malse biefstuk. In plaats van friet serveert u er gezonde, gegrilde aardappeltjes bij. Heerlijk met een grote schaal groene salade en met chutney of een andere saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theel. versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theel. gedroogde tijm
    • snufje paprikapoeder, of naar smaak
    • 4 lendebiefstukken, elk ca. 150 g
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 500 g krielaardappeltjes, schoongeboend
    • 2 rode uien, in partjes
    • 500 g kastanjechampignons, in dikke plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Peper, tijm en paprikapoeder op een bord vermengen. Bestrijk de biefstukken aan beide kanten met de helft van de olie. Haal ze door het specerijenmengsel en laat ze 20 minuten tot 4 uur in de koelkast marineren. Intussen de groenten voorbereiden.
    2. Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen en daarin de aardappels 12 minuten koken tot ze net gaar zijn. Afgieten, laten afkoelen tot u ze in de hand kunt nemen, en in dunne schijfjes snijden.
    3. Op een hoog vuur de grillpan verhitten tot deze zo heet is, dat een druppel water knetterend van de bodem springt. De grillpan invetten met 1/2 eetlepel olie en daarin aardappels en ui ong. 7 minuten bakken tot ze mooi kleuren. Op een bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
    4. Leg de biefstukken in de grillpan en grill ze aan elke kant 1 minuut (rood van binnen), 1 1/2 minuut (rosé van binnen) of 2 minuten (doorbakken). Op een ander bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
    5. De pan invetten met de laatste 1/2 eetlepel olie en daarin de champignons grillen tot ze gaar en goudbruin zijn. De biefstuk weer in de pan leggen en het uitgelopen sap erover scheppen. Aardappels en ui ernaast scheppen, naar smaak met zout en peper bestrooien, nog even kort laten opwarmen en serveren.

    kokstip

    • In plaats van een kwastje kunt u ook een prop keukenpapier gebruiken om de pan te oliën.

    INFO

    392 kcal. * 225 g groente & fruit * malse biefstuk

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren