Witter dan Wit brood

  (77)
  3 uur 35 minuten

  Met dit recept maakt u twee doodgewone, prachtige witte broden. Uitstekend geschikt voor een sandwich of geroosterd met lekker veel kaas!


  76 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 475 ml melk
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel boter
  • 1 zakje (7 gr) bakkersgist
  • 4 eetlepels warm water (45°C)
  • 825 gr bloem

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:3uur35min 

  1. Verwarm in een kleine sauspan de melk tot het borrelt. Van het vuur nemen en suiker, zout en boter toevoegen. Laat tot lauw afkoelen. Terwijl het melkmengsel afkoelt het gist in warm water oplossen en laten staan tot het een romige massa is.
  2. De afgekoelde melk en het gistmengsel in een grote kom samenvoegen. 270 gr bloem erdoor mengen, vervolgens beetje bij beetje de resterende bloem totdat een gemiddeld stijf deeg is ontstaan.
  3. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg 8-10 minuten kneden, of tot het soepel en elastisch is. Het deeg in een kom leggen die licht met olie is ingevet. Draai het deeg door de kom zodat het een laagje olie krijgt.
  4. De kom afdekken met een schone, vochtige theedoek. Gedurende ong. 1 1/4 uur op een warme plek laten rijzen, of tot het deeg in omvang verdubbeld is.
  5. 2 broodvormen van 23x12 cm licht invetten.
  6. Het deeg met de vuist inslaan en over een licht bebloemd oppervlak verdelen. In 2 ballen verdelen, afdekken en weer 10 minuten laten rijzen. Vervolgens het deeg in langwerpige vorm kneden en in de bakvormen leggen. Opnieuw laten rijzen tot de omvang verdubbeld is (ong. 1 uur).
  7. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
  8. Gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven bakken, of tot de bovenkant goudbruin is en het brood een holle klank heeft als u tegen de onderkant van de bakvorm klopt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (77)