Geitenkaassoufflé met ratatouille

    Geitenkaassoufflé met ratatouille

    7keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een luchtige kaassoufflé wordt in Provençaalse stijl gecombineerd met een stoofschotel van Mediterrane groenten. Serveer dit gerecht als zomerse lunch met knapperig brood en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. paneermeel
    • 25 g boter
    • 2 eetl. bloem
    • 2 1/2 dl warme halfvolle melk
    • versgeraspte nootmuskaat naar smaak
    • 4 eieren, gescheiden
    • 50 g zachte geitenkaas zonder korst
    • 25 g Parmezaanse kaas of pecorino, versgeraspt
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • 400 g ratatouille (uit blik)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6 en een bakplaat in de oven schuiven.
    2. Een souffléschaal van 1 1/4 liter licht met olie invetten en bestrooien met paneermeel: houd hem hierbij schuin en tik tegen de rand, zodat de hele binnenzijde met paneermeel bedekt is.
    3. In een pan op middelhoog vuur de boter smelten. Bloem toevoegen en al roerend 1 minuut verhitten. Geleidelijk de melk erdoor kloppen. Aan de kook brengen en al roerend goed laten indikken. Onder af en toe roeren 2 minuten laten doorkoken. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.
    4. De pan van het vuur nemen en de saus enigszins laten afkoelen. De eierdooiers er 1 voor 1 doorheen kloppen. Gietenkaas, 1/2 Parmezaanse kaas en mosterd erdoor roeren. Nogmaals verwarmen tot de kaas gesmolten is en een gladde saus ontstaat. Laten afkoelen. Intussen in een andere pan (of in de magnetron) de ratatouille opwarmen.
    5. Het eiwit in een grote, schone kom tot stijve pieken kloppen. 1/3 van het eiwit door het kaasmengsel scheppen zodat dit wat luchtiger wordt. De rest van het eiwit met een metalen spatel door de saus scheppen.
    6. De warme ratatouille in de souffléschaal scheppen. Het kaasmengsel erover verdelen. Bestrooien met resterende Parmezaanse kaas. Schuif de souffléschaal op de voorverwarmde bakplaat en bak de soufflé 20-25 minuten tot deze goudbruin en gerezen is. Laat de oven hierbij gesloten, anders zakt de soufflé in! Direct serveren.

    variatie

    • Voor een spinazie-kaassoufflé laat u de ratatouille achterwege. Kook 450 g gewassen jonge spinazie met aanhangend water 2 min. in een pan op middelhoog vuur tot de blaadjes slinken en donker kleuren. Druk er in een zeef zo veel mogelijk vocht uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie in stap 3 door de saus en voeg daarna de kaas toe.

    kokstip

    • Het eiwit is stijf genoeg als het in de kom blijft hangen wanneer u deze ondersteboven houdt.

    INFO

    100 g groente & fruit * 333 kcal. * zeer speciaal

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren