Gepocheerde kip met chili-korianderdressing

    Gepocheerde kip met chili-korianderdressing

    3keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    In dit lichte, slanke gerecht wordt kip gepocheerd in een aromatische bouillon. In het bovengedeelte van de pan worden krielaardappeltjes, asperges en haricots verts gaargestoomd. De pittige, Oosterse dressing past er perfect bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dl kippenbouillon
    • 4 plakjes verse gemberwortel
    • 4 bosuitjes, in ringetjes
    • 2 flinke takjes koriander
    • 4 kipfilets, elk ca. 150 g
    • 500 g krielaardappeltjes, schoongeboend, eventueel gehalveerd
    • 150 g groene aspergepunten
    • 150 g haricots verts
    • 1 little gem slakropje, blaadjes losgemaakt, of enkele kleine blaadjes kropsla
    • Voor de dressing
    • 4 eetl. limoensap
    • 2 eetl. lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theel. Thaise vissaus
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. De kippenbouillon in een grote pan schenken en gember, bosui en koriander toevoegen. De kipfilets naast elkaar op de bodem van de pan leggen. Leg hier in een enkele laag de aardappeltjes op, breng de pan aan de kook, het vuur laag zetten, de pan afsluiten en 15 minuten zachtjes laten koken.
    2. Een stoominzet boven de pan zetten en hierin asperges en haricots verts (afgedekt) in 5-8 minuten gaar stomen. Kip en aardappeltjes zijn tegelijkertijd gaar.
    3. Intussen alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker vermengen. De blaadjes sla over een schaal verdelen. Kip en aardappeltjes met een schuimspaan uit de pan scheppen. Snijd de kip in plakjes en verdeel kip, aardappeltjes, asperges en haricots verst over de sla. De dressing erover druppelen en serveren.

    kokstip

    • De resterende bouillon kunt u gebruiken voor een eenvoudige Thaise soep: zeef de bouillon en kook hierin eiermie en een handvol soepgroenten of kip gaar.

    INFO

    296 kcal. * 130 g groente & fruit * slank en lekker

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren