Geroosterde groenten met kruimellaag

    Geroosterde groenten met kruimellaag

    23keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geroosterde groenten hebben een lekkere zoete smaak die perfect past bij de hartige kruimellaag. Parmezaanse kaas en knapperige noten, pompoen- en zonnebloempitten zorgen voor extra eiwit in deze overheerlijke vegetarische schotel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 kleine rode uien, in vieren gesneden
    • 400 g zoete aardappelen (bataten), in blokjes van 3 cm
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 2 theel. vers tijmblad
    • 2 courgettes, in plakjes van 3 cm
    • 100 g kleine champignons
    • 350 g pomodoretomaten, in lengterichting in vieren
    • KRUIMELLAAGJE
    • 75 g volkorenmeel
    • 25 g koude boter, in blokjes
    • 40 g verse volkorenbroodkruim
    • 40 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
    • 25 g gemengde noten, fijngehakt
    • 25 g zonnebloempitten
    • 25 g pompoenpitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven en een braadslee of ovenschaal van 20 x 30 x 4 cm voor op 190°C/gasstand 5. Ui en zoete aardappel in een kom vermengen met 1 eetlepel olijfolie. In de braadslee scheppen en 30 minuten roosteren. Halverwege de baktijd omscheppen.
    2. In dezelfde kom de resterende eetlepel olie met knoflook en 1 theelepel tijm vermengen. Courgette, champignon en tomaat erdoor scheppen. Bij de ui scheppen en met de groenten nogmaals 20 minuten bakken.
    3. Meel in een kom gieten. Boter toevoegen en er doorheen wrijven. 1 eetlepel ijskoud water erover druppelen en dit er met een vork doorheen werken tot een grof kruimeldeeg ontstaat. Broodkruim, Parmezaanse kaas, noten, pitten en resterende theelepel tijm erdoor roeren.
    4. Strooi het kruimmengsel over de groenten. Schuif de braadslee nog eens 15-20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en het kruimellaagje goudbruin en knapperig is. 3-4 minuten buiten de oven laten rusten alvorens te serveren.

    variatie

    • Andere knolgroenten, zoals pastinaak, wortel en bieten (in stukken van 3 cm), zijn ook heel geschikt voor dit gerecht.

    INFO

    480 kcal. * 275 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren