Gestoofde groenten met spek

    Gestoofde groenten met spek

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Pompoen, sperziebonen en maïs vormen een heerlijke combinatie in deze snelle en lekkere bonenschotel. Het gerecht is gebaseerd op de keuken van Amerikaanse indianen. Serveren met een knapperig broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, kleingesneden
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 kg pompoen, geschild en in blokjes van 2 cm
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 3 dl groentebouillon (van blokje)
    • 6-8 zachte zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
    • 4 dikke plakjes magere bakbacon (zonder zwoerd)
    • 225 g maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 225 g diepvriessperziebonen
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote braadpan of pan de olie verhitten en hierin ui, knoflook en blokjes pompoen 5 minuten op matig vuur bakken.
    2. Tomaat uit blik, bouillon en zongedroogde tomaatjes toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en afgedekt 10 minuten zachtjes laten sudderen. De grill op de hoogste stand voorverwarmen.
    3. Leg de plakjes bakbacon onder de grill en bak ze aan beide kanten krokant.
    4. Als pompoen en tomaat 10 minuten hebben gesudderd maïs en sperziebonen toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en nogmaals 5 minuten laten sudderen tot alle groenten gaar zijn. Strooi er wat zout en peper over.
    5. Verdeel de plakjes bacon over de groenteschotel, strooi er fijngesneden peterselie over en serveer het gerecht meteen.

    Kooktip

    Wanneer u zongedroogde tomaatjes op olie gebruikt, kunt u de olijfolie uit het recept vervangen door de olie uit het potje.

    Variatie

    Voor een vegetarische versie laat u de plakjes spek achterwege en snijdt u 250 g gerookte tahoe of tempeh in blokjes van 2 1/2 cm. Voeg ze 3 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de stoofschotel. Vervang de helft van de bouillon door 1 1/2 dl kokosmelk. Breng de stoofschotel indien gewenst op smaak met enkele druppels tabasco.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren