Gevulde paddenstoelen met gegrilde polenta

    Gevulde paddenstoelen met gegrilde polenta

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Uw vrienden zullen onder de indruk zijn van deze paddenstoelen met een vulling van geitenkaas, walnoot en dragon die in een handomdraai klaar zijn. Serveer hierbij kant-en-klare polenta en een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote, platte portobellopaddenstoelen, elke ca. 100 g
    • 2 1/2 eetl. olijfolie
    • 75 g walnoten, grofgehakt
    • 150 g vetarme, verse geitenkaas
    • 2 eetl. fijngesneden dragon
    • 500 g kant-en-klare (gekookte) polenta, in 8 overdwarse plakken van 2 cm
    • 2 eetl. walnotenolie
    • 1 theel. rodewijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de grill voor tot matig heet en leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat. Veeg de paddenstoelen schoon en verwijder de stelen (verwerk deze in een ander gerecht of trek er bouillon van). Bestrijk de hoeden aan de kant van de plaatjes met 1 eetl. olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Grill de hoeden 6 minuten met de plaatjes naar boven. Keer ze, bestrijk ze met nog 1/2 eetlepel olijfolie en grill ze nog 5 minuten tot ze gaar zijn en mooi kleuren.
    2. Leg intussen de walnoten op een vel folie en grill ze 2 minuten mee tot ze mooi kleuren (maar laat ze niet verschroeien). Vermeng ze met de geitenkaas en 1 eetlepel dragon. Neem de paddenstoelen onder de grill vandaan.
    3. Bestrijk de plakken polenta aan beide kanten met de resterende olijfolie. Grill ze 5 minuten tot ze licht kleuren. Verdeel intussen het geitenkaasmengsel over de paddenstoelen. Keer de polenta en schuif de paddenstoelen weer onder de grill. Grill alles nog 3 minuten tot de polenta mooi bruin is en de vulling van de paddenstoelen lichtbruin kleurt.
    4. Walnotenolie en rodewijnazijn vermengen en voeg de resterende dragon toe. Leg de paddenstoelen op warme borden en leg er 2 plakjes gegrilde polenta naast. Sprenkel de dragondressing over de polenta.

    Winkeltip

    Kant-en-klare, gekookte polentablokken zijn verkrijgbaar in Italiaanse delicatessenwinkels. Wilt u zelf polenta maken, dan vindt u hiervoor een recept op de website.

    Met groenten gevulde paddenstoelen … ander idee

    Snijd de afgesneden steeltjes van de paddenstoelen fijn. Vermeng ze met 1 gesnipperde rode ui, 100 g kleingesneden courgette, 1/2 kleingesneden rode paprika, 1 uitgeperste teen knoflook en 1 eetl. kappertjes. Bak terwijl u de paddenstoelen grilt de groenten 5-6 min. in 1 eetl. olijfolie. Vul de paddenstoelen met het groentemengsel, bestrooi ze met 50 g Parmezaanse kaas en zet ze nog 3 min. onder de grill. Bestrooi ze met 50 g geroosterde pijnboompitten en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren