Gewone pasta

    Gewone pasta

    4keer bewaard
    23min


    Maak dit als eerste!

    Een oeroud recept om pasta te maken. Zout, bakpoeder en boter zijn niet verplicht. U kunt het warme water ook vervangen door 125 ml melk of 3 geklopte eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 325 gr semolinameel
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 125 ml warm water
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:23min 

    1. Meel, zout en bakpoeder mengen. Warm water en boter toevoegen en tot een stijf deeg kneden. Enkele minuten laten rusten, in een bal rollen en deze in vieren delen. Het deeg per 1/4 portie tot een dikte van 1-3 mm uitrollen en in de gewenste vorm snijden. Op een plat oppervlak 1-3 uur laten drogen.

    Verse pasta koken...

    Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Doe de pasta erin en kook 2 tot 3 minuten. Verse pasta is snel gaar. Het gaat boven in de pan drijven als het gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren