Gevulde paprika met bonen

    Gevulde paprika met bonen

    5keer bewaard
    52min


    Maak dit als eerste!

    Gehalveerde gele en rode paprika's vormen kleurrijke bakjes, die u vult met een mengsel van pittige rijst en pintobonen en bestrooit met knapperige noten en geraspte kaas. Met een frisse salade erbij heeft een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 rode en/of gele paprika's, in de lengte gehalveerd en zaadlijst verwijderd
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1/2 theel. gedroogde oregano
    • 2 eetl. zongedroogdetomatentapenade
    • 200 g snelkookrijst
    • 4 dl kokendhete groentebouillon (van blokje)
    • 400 g pintobonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 50 g geraspte oude kaas, bijvoorbeeld cheddar
    • 50 g paranoten, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:52min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C/gasstand 8. Bestrooi de binnenzijde van de halve paprika's met wat peper en leg ze met de snijvlakken omlaag op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 12 minuten in de oven.
    2. Verhit intussen de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook en Spaanse peper 1/2 minuut. Oregano, tomatentapenade en rijst erdoor roeren. Bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de rijst afgedekt bijna beetgaar koken tot bijna alle vloeistof (op 2 eetlepels na) opgenomen is; neem zo nodig het deksel van de pan en laat de vloeistof 1-2 minuten inkoken. Roer vervolgens de pintobonen door de rijst en voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Neem de gehalveerde paprika's uit de oven en keer ze om. Verdeel het rijstmengsel erover en laat het mooi bol staan. Vermeng de geraspte kaas met de paranoten en strooi dit mengsel over de vulling.
    4. Schuif de paprikabakjes weer in de oven en bak ze onafgedekt 10 minuten tot ze helemaal gaar zijn en de bovenkant goudbruin en knapperig is. Serveer ze direct.

    Portobello's met pittige bonenvulling

    Veeg 8 portobellopaddenstoelen schoon, verwijder de steeltjes en snijd deze klein. Bestrijk de paddenstoelen aan de kant van de plaatjes met 1 eetl. olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze met de plaatjes naar boven 5 min. onder een hete grill tot ze gaar zijn en mooi kleuren. Bak intussen de fijngesneden steeltjes met 1 uitgeperste teen knoflook 2 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg 1 wortel (grofgeraspt) en 1/2 theel. chilipoeder toe en bak ze 2-3 min. mee. Voeg 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld) en 2 eetl. groentebouillon toe. Prak de bonen licht met een vork. Bestrooi het mengsel met wat zout en peper en verdeel het over de paddenstoelen. Strooi hierover 50 g vers broodkruim en 50 g geraspte kaas. Grill de gevulde paddenstoelen 3-4 min., of tot het kruimellaagje goudbruin en knapperig is.

    Gevulde tomaten met couscous en amandelen: … meer ideeën

    Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak hierin 6 gesnipperde bosuitjes 2 min. Voeg 1 theel. gemalen komijn en een snufje gemalen kurkuma toe. Schenk er 2 1/2 dl kokendhete groentebouillon (van blokje) bij en breng dit aan de kook. Voeg al roerend beetje bij beetje 125 g couscous toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt 5 min. wellen. Snijd intussen de kapjes van 8 grote vleestomaten (bewaar deze) en hol de tomaten uit met een theelepel. Roer 50 g zachte, voorgeweekte abrikozen, 75 g amandelschaafsel (geroosterd) en 100 g feta (verkruimeld) door de couscous. Vul de tomatenbakjes hiermee en dek ze af met de kapjes. Zet ze op een bakplaat en bak ze ca. 10 minuten op 200°C/gasstand 6.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren