Gnocchi met blauwe kaas, artisjok en walnoot

    Gnocchi met blauwe kaas, artisjok en walnoot

    4keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Gnocchi zijn Italiaanse aardappeldeegballetjes; ze zijn kant-en-klaar verkrijgbaar bij de betere supermarkt. In combinatie met kleurige en lekkere ingrediënten vormen ze een elegant, maar supereenvoudig gerecht. Serveer er knapperig volkorenbrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 500 g kant-en-klare gnocchi (vacuümpak)
    • 280 g kant-en-klare gegrilde paprika (uit pot)
    • 400 g artisjok uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 75 g walnoten, grofgehakt
    • 250 g jonge bladspinazie
    • 100 g gorgonzola of andere blauwschimmelkaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen. 1 theelepel olijfolie toevoegen. Laat de gnocchi in het water glijden, breng dit opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
    2. Intussen de gegrilde paprika laten uitlekken en eventueel in kleinere stukken snijden. Bewaar 1 eetlepel van de olie. Snijd de artisjokken in vieren.
    3. Giet de gnocchi af en laat ze afgedekt in een vergiet uitlekken. De resterende theelepel olijfolie in de pan op matig vuur verhitten. Schep de walnoten hierin 1 minuut om. Gegrilde paprika met 1 eetlepel van de olie toevoegen. Artisjok toevoegen. Alles 30 seconden al roerend verwarmen. De gnocchi erdoor scheppen en de pan van het vuur nemen.
    4. De spinazie in een schaal scheppen of over 4 borden verdelen. De kaas snel door de gnocchi scheppen. De gnocchi over de spinazie verdelen en direct serveren.

    INFO

    485 kcal. * 175 g groente & fruit * makkelijk en snel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren