Schelvisgratin met garnalen en spinazie

    Schelvisgratin met garnalen en spinazie

    Voeg toe aan favorieten!
    27min


    Maak dit als eerste!

    Diepvriesgarnalen zijn handig om op voorraad te hebben: hiermee maakt u van een eenvoudig gerecht iets heel bijzonders. Serveer hierbij aardappelpuree, doperwten en sperziebonen – ouderwets lekker en toch snel klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g spinazie
    • 250 g ontvelde schelvisfilet
    • 4 eetl. maïzena
    • 6 dl halfvolle melk
    • 75 g belegen kaas, bijv. cheddar, geraspt
    • 4 bosuitjes, versnipperd
    • snufje versgeraspte nootmuskaat
    • 200 g gekookte, gepelde diepvriesgarnalen
    • 25 g peterselie, fijngesneden
    • 6 soepstengels, eventueel met sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 6. Neem een diepe ovenschaal waar alle vis enkellaags gelegd kan worden en leg de spinazie op de bodem. Snijd de vis in 4 stukken en verdeel deze over de spinazie.
    2. Roer in een pan de maïzena met een beetje melk tot een glad, dun papje. Roer er geleidelijk de rest van de melk door. Verwarm dit mengsel al roerend op een laag vuur tot een gebonden saus. (De saus lijkt vrij dik maar zal in de oven dunner worden.)
    3. 3/4 van de kaas, alle bosui, wat nootmuskaat en zout en peper toevoegen. Neem de pan van het vuur en roer de bevroren garnalen en peterselie erdoor. Schenk de saus direct over de vis en spinazie, zodat deze gelijkmatig bedekt zijn.
    4. Verbrokkel de soepstengels tot grove kruimels en strooi deze vervolgens over de saus. Druk de kruimels licht in de saus, zodat ze er enigszins in verzinken. Strooi de resterende kaas erover. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven tot alles door en door warm en de vis gaar is.

    Variaties

    • Vervang de schelvis door andere visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis, gerookte schelvis of zalm. Of laat stukken kabeljauw uit de diepvries enkele tellen zachter worden in de magnetron, snijd ze klein en verdeel ze over de spinazie. Of gebruik tonijn of zalm uit blik in plaats van de vis of de garnalen (gebruik het vocht van zalm uit blik in de saus). • Vervang de spinazie door gemengde diepvriesgroenten. • Serveer in plaats van aardappels verse pasta of couscous bij de ovenschotel.

    …nog sneller

    • Kaas raspen en peterselie fijnsnijden is overbodig als u in plaats van deze ingrediënten 3–4 eetl. pesto uit een potje aan de saus toevoegt. * • Houd de bosuitjes in een bosje en snipper ze allemaal tegelijk met een keukenschaar. * • Bak en serveer het gerecht in 4 eenpersoons ovenschaaltjes: dat scheelt afwas. De oventijd blijft gelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren