Diepvriesgarnalen zijn handig om op voorraad te hebben: hiermee maakt u van een eenvoudig gerecht iets heel bijzonders. Serveer hierbij aardappelpuree, doperwten en sperziebonen – ouderwets lekker en toch snel klaar.
• Vervang de schelvis door andere visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis, gerookte schelvis of zalm. Of laat stukken kabeljauw uit de diepvries enkele tellen zachter worden in de magnetron, snijd ze klein en verdeel ze over de spinazie. Of gebruik tonijn of zalm uit blik in plaats van de vis of de garnalen (gebruik het vocht van zalm uit blik in de saus). • Vervang de spinazie door gemengde diepvriesgroenten. • Serveer in plaats van aardappels verse pasta of couscous bij de ovenschotel.
• Kaas raspen en peterselie fijnsnijden is overbodig als u in plaats van deze ingrediënten 3–4 eetl. pesto uit een potje aan de saus toevoegt. * • Houd de bosuitjes in een bosje en snipper ze allemaal tegelijk met een keukenschaar. * • Bak en serveer het gerecht in 4 eenpersoons ovenschaaltjes: dat scheelt afwas. De oventijd blijft gelijk.