Groene gazpacho met gerookte zalm

    Groene gazpacho met gerookte zalm

    4keer bewaard
    10min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik voor deze soep bij voorkeur ambachtelijk gerookte zalm, die een wat drogere textuur heeft dan gewone gerookte zalm en zich perfect laat combineren met ijskoude gazpacho. De soep is in een handomdraai klaar en kan ook van tevoren worden bereid. Serveren met geroosterd brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote groene paprika, kleingesneden
    • 1 komkommer, bijgesneden en kleingesneden
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 rijpe avocado, vruchtvlees kleingesneden
    • 1 teen knoflook, versnipperd
    • 25 g bladpeterselie
    • 6 dl groentebouillon (van blokje)
    • 3 eetl. extra virgin olijfolie
    • 3 eetl. witte balsamico
    • 225 g gerookte zalm, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Paprika, komkommer, ui, avocado, knoflook, peterselie, bouillon, olie en balsamico in een keukenmachine of blender vermalen. Voeg wat zout en peper toe en pureer de soep.
    2. Zet de soep afgedekt in de koelkast. Schep hem vlak voor het serveren in kommen en garneer elke kom met reepjes zalm.

    Variaties

    • Vervang de gerookte zalm door gerookte forel of krab (vers of uit blik). • Vervang voor een vegetarische versie de zalm door 4 hardgekookte eieren, kleingesneden, en 125 g geraspte gruyère of verkruimelde feta.

    Pittige gazpacho … ander idee

    Doe 1 sneetje witbrood in een keukenmachine, met 1 kleingesneden rode paprika, 1 versnipperde rode ui en 400 g tomaten met knoflook (uit blik), 1 geschilde en kleingesneden komkommer, 1 rode Spaanse peper (zaad verwijderd als u niet van al te pittig houdt), 3 dl groentebouillon (van blokje), 3 eetl. olijfolie, 3 eetl. rodewijnazijn en 2 eetl. fijngesneden munt. Voeg wat zout en peper toe. Pureer dit glad en schep de gazpacho in kommen. Voeg aan elke kom wat ijsblokjes toe en garneer met enkele blaadjes basilicum en kant-en-klare knoflookcroutons. Voeg 200 g tonijn uit blik (in vlokken) toe, of 200 g tonijnfilet, gegrild en in dunne plakjes gesneden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren