Groentebouillon

    1 uur 15 minuten

    Gebruik deze lichte bouillon als basis voor een fijne soep of saus, in risotto of rijstschotels.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 15 g boter
    • 225 g prei, in ringen
    • 225 g uien, grofgehakt
    • 1 groot laurierblad
    • enkele takjes tijm
    • enkele takjes peterselie
    • 225 g wortels, in grove stukken
    • 150 g bleekselderij, in grove stukken
    • 5 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote pan op matig vuur de olie verhitten en hierin de fijngesneden prei en ui op een laag vuur afgedekt laten smoren (20 minuten zonder de deksel op te lichten!).
    2. De kruiden met keukengaren samenbinden en samen met wortel, bleekselderij en peperkorrels aan de pan toevoegen. 2 liter water erbij schenken en langzaam aan de kook brengen. De bouillon zo nodig afschuimen en vervolgens 35 minuten op een laag vuurtje laten trekken.
    3. De bouillon boven een hittebestendige kom zeven en laten afkoelen. Tot gebruik in koelkast of diepvries bewaren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties