Hamburgers met appel en chilisaus

    Hamburgers met appel en chilisaus

    16keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Hamburgers zijn een populaire snelle maaltijd, maar ze kunnen veel verzadigde vetten bevatten. Deze lichte hamburgers van mager varkensgehakt zijn minstens even lekker, en omdat ze geraspte appel en bosui bevatten, krijgt u extra voedingsstoffen binnen. Serveer de hamburgers met een zoete chilisaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g mager varkensgehakt
    • 75 g vers volkorenbroodkruim (van 4 sneetjes volkorenbrood zonder korst)
    • 2 kleine, groene handappels, klokhuis verwijderd en geraspt
    • 4 bosuitjes, in zeer smalle ringetjes
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 25 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 1 theel. gedroogde tijm
    • snufje cayennepeper
    • Serveren met
    • Slablaadjes
    • 1/2 komkommer (in dunne schijfjes)
    • 4 opengesneden zachte broodjes
    • 4 theel. zoete chilisaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een kom gehakt vermengen met broodkruim, appel, bosui, knoflook, gember, tijm en cayennepeper. Alles goed vermengen.
    2. Vorm het gehaktmengsel tot 4 ballen en druk deze tot hamburgers van ong. 10 cm doorsnee en 1 1/2 cm dik.
    3. De grill op matige stand voorverwarmen. Een grillbakplaat met aluminiumfolie bedekken en daar de burgers opleggen. Ong. 15 minuten grillen (niet te dicht onder de hittebron) tot ze goudbruin en door en door gaar zijn.
    4. Beleg de broodjes met wat blaadjes sla en plakjes komkommer. Leg de hamburgers erop en bestrijk ze met 1 theelepel chilisaus. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct.

    Kokstip

    U kunt de hamburgers een dag van tevoren vormen en in de koelkast bewaren. Neem ze 10-15 min. voor gebruik uit de koelkast. U kunt ze ook (rauw) invriezen.

    Variatie

    U kunt kant-en-klare chilisaus gebruiken, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk: 1/2 eetl. arrowroot (natuurvoedingszaak) in een pannetje. Roer er beetje bij beetje 4 eetl. limoensap, 2 eetl. rijstazijn, 1 eetl. lichtbruine basterdsuiker en 1/2 eetl. nam pla (Thaise vissaus) door. Voeg 1 fijngesneden rode chilipeper toe. Breng dit mengsel aan de kook en laat het al roerend inbinden. Van het vuur nemen en laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren