Indiase linzensoep

    Indiase linzensoep

    7keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze stevige soep met Oosterse kruiderij heeft de milde ondertoon van kokos en een pittig kerrieaccent. Serveer hierbij kleine naanbroodjes of parathas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
    • 1 wortel, geschrapt en kleingesneden
    • 1 eetl. matig scherpe Madras-currypasta
    • 100 g gespleten rode linzen
    • 3 pomodoretomaten (vers of uit blik), kleingesneden
    • 5 1/2 dl groentebouillon (van blokje)
    • 4 eetl. kokosroom
    • 4 eetl. magere yoghurt
    • 2 eetl. fijngesneden vers korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin onder af en toe roeren ui, knoflook, bleekselderij en wortel ong. 5 minuten op matig vuur.
    2. De currypasta door de groenten scheppen en 1 minuut meebakken. Linzen, tomaat, bouillon en wat zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen.
    3. Draai het vuur laag en laat de soep ong. 15 minuten doorkoken tot linzen en groenten gaar zijn. Roer de kokosroom erdoor. Schep de soep in kommen en garneer deze met een schepje yoghurt en wat fijngesneden, vers korianderblad.

    Variatie

    Voor Marokkaanse linzensoep vervangt u de currypasta door 2-3 theel. harissa; u serveert de soep met pitabroodjes.

    … nog sneller

    In plaats van gedroogde rode linzen kunt u ook 400 g linzen (bruine, groene of Puy-linzen uit blik, afgespoeld) gebruiken. Laat groenten, tomaat en bouillon 5 min. pruttelen zoals aangegeven in stap 3, voeg de linzen uit blik toe en warm alles nog 2 min. op voordat u de kokosroom toevoegt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren