Jambalaya

    Jambalaya

    14keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Deze pittige rijstschotel uit het zuiden van de Verenigde Staten is lekker makkelijk en ideaal als gezinsmaaltijd. Bereid met malse zeeduivel, garnalen en veel groenten heeft u een lekkere, evenwichtige maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 grote Spaanse ui, versnipperd
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1/2 struik bleekselderij, in kleine stukjes (het blad bewaren)
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in stukjes
    • 1/2 theel. chilipoeder, of naar smaak
    • 1 theel. komijnpoeder
    • 225 g langkorrelige rijst
    • 800 g tomaat uit blik, kleingesneden
    • 1 eetl. verse tijm, fijngesneden, of 1 theel. gedroogde
    • 300 g zeeduivelfilet, zonder vel en in 4 stukken
    • 8 grote rauwe garnalen, gepeld
    • 2 eetl. peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote, diepe koekenpan op matig vuur de olie verhitten en hierin ui, knoflook, bleekselderij en paprika met chilipeper en komijn 10-12 minuten bakken. Daarbij regelmatig omscheppen. De rijst toevoegen en nogmaals 2 minuten al omscheppend laten bakken.
    2. Tomaat boven een glazen maatbeker in een zeef laten uitlekken. Het vocht bewaren. Tomaat en tijm aan de rijst toevoegen, alles goed vermengen en het vuur laag draaien.
    3. Het vocht van de tomaten met kokendheet water aanlengen tot 1 liter, in de pan schenken en goed door elkaar roeren. Het rijstmengsel aan de kook brengen, het vuur laag zetten en met het deksel schuin op de pan 10 minuten zachtjes laten koken.
    4. Zout en peper naar smaak toevoegen. De stukken vis boven op de rijst leggen. Laat de jambalaya met het deksel schuin op de pan 5 minuten sudderen. Keer de vis, voeg de garnalen toe en met het deksel schuin op de pan nogmaals 5 minuten sudderen tot rijst en vis gaar zijn en de garnalen roze kleuren. De jambalaya moet lekker vochtig zijn.
    5. De pan van het vuur nemen, het deksel er goed op leggen en de jambalaya 5 minuten laten staan. Peterselie en selderijblad erover strooien, garneren met partjes citroen en serveren.

    kokstip

    • In plaats van rauwe garnalen kunt u ook gekookte garnalen gebruiken: voeg ze aan het einde van de kooktijd aan de jambalaya toe en laat ze meewarmen terwijl de rijstschotel nog even rust.

    SERVEREN MET

    4 partjes citroen

    INFO

    260 g groente & fruit * 400 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren