Kalfslever met prei en pancetta

    Kalfslever met prei en pancetta

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Kalfslever is fijn van smaak, heel mals en heeft een korte bereidingstijd. Deze eigentijdse versie van lever met ui is supersnel klaar. Serveer hierbij nieuwe aardappeltjes of gebakken aardappelblokjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 140 g blokjes pancetta of 6 dikke plakken gerookte bakbacon zonder zwoerd, kleingesneden
    • 450 g kalfslever, in dunne plakken
    • 300 g minipreitjes, in schuine stukjes
    • 15 g boter of 2 theel. olie, zo nodig
    • 3 1/2 dl runderbouillon (van blokje)
    • 2 eetl. balsamico
    • 4 eetl. magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een wijde koekenpan met zware bodem de pancetta of bacon op een vrij hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin bakken. Schep de spekjes met een schuimspaan op een schaal.
    2. Leg de plakken lever in de pan en bak ze aan elke kant ong. 2 minuten tot ze gelijkmatig bruin kleuren. Schep ze op de schaal met spekjes en houd ze warm.
    3. De preitjes in dezelfde pan met zo nodig wat boter of olie 30 seconden roerbakken. De bouillon erbij schenken, het geheel aan de kook brengen en de preitjes in 2-3 minuten beetgaar laten sudderen.
    4. Balsamico erbij schenken, de plakjes lever weer in de pan leggen en de spekjes toevoegen. Crème fraîche erdoor roeren. Alles nog even goed laten opwarmen, zout en peper naar smaak toevoegen en het gerecht meteen serveren.

    Variaties

    • Vervang de kalfslever door lamslever. • In plaats van minipreitjes kunt u ook gewone prei gebruiken, in ringetjes gesneden.

    … winkeltip

    Dit recept is het lekkerst met pancetta of bakbacon, maar u kunt ook gewone magere spekjes gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren