Kalkoen met mandarijn en waterkers-taugésalade

    Kalkoen met mandarijn en waterkers-taugésalade

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    In een koekenpan of geribbelde grillpan zijn kalkoenschnitzels snel klaar. In dit recept worden ze pittig gekruid en geserveerd met friszure mandarijntjes en een waterkers-taugésalade. Geef er warme chapati's of pitabroodjes bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dunne kalkoenschnitzels, ca. 140 g per stuk
    • 2 eetl. fijngesneden rozemarijn
    • 1 theel. chilivlokken
    • 1 eetl. korianderzaad, grofgemalen
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 mandarijntjes
    • 400 g taugé
    • 75 g waterkers
    • 8 bosuitjes, versnipperd
    • 4 eetl. suiker
    • 8 eetl. mayonaise
    • cayennepeper (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de kalkoenschnitzels naast elkaar in een ondiepe schaal en bestrooi ze met rozemarijn, chilivlokken, koriander en wat zout en peper. Sprenkel de olijfolie erover. Keer de schnitzels enkele malen, zodat ze goed met dit mengsel bedekt zijn.
    2. Pel de mandarijntjes en snijd ze dwars doormidden. Verwijder eventuele pitjes.
    3. Vermeng taugé, waterkers en bosui verdeel deze salade over 4 borden.
    4. Verhit een koekenpan of geribbelde grillpan op hoog vuur. Bestrijk de schnitzels met de resterende olie. Bak ze op hoog vuur aan elke kant 1 1/2-2 minuten tot ze mooi kleuren en gaar zijn; het vlees moet bij doorsnijden niet roze, maar wit zijn. Leg de schnitzels op borden.
    5. Leg de halve mandarijntjes met snijvlak omlaag in de koekenpan of grillpan en bak ze 30-60 seconden tot ze licht kleuren en door en door warm zijn. Schik ze naast de schnitzels op de borden en bestrooi elk mandarijntje met 1/2 theel. suiker. Schep de salade ernaast en geef er een toefje mayonaise bij, indien gewenst bestrooid met cayennepeper.

    Variaties

    • Vervang de kalkoen door eend. Koop ontvelde eendenborsten, leg ze tussen 2 vellen bakpapier of keukenfolie en plet ze licht. • Of gebruik plakken casselerrib of dunne lapjes varkensfilet.

    … of probeer dit

    Heeft u een vegetariër aan tafel, dan kunt u het kruidenmengsel van stap 1 gebruiken om tahoe op smaak te brengen. Gebruik per persoon 1/2 blok tahoe, horizontaal gehalveerd. Wentel de tahoe door 1/2 eetl. fijngesneden rozemarijn, 1/2 theel. chilivlokken, 1 theel. gemalen korianderzaad en 1 theel. olijfolie. (Voor 4 personen gebruikt u 2 blokken tahoe, horizontaal gehalveerd, en alle kruiderij zoals aangegeven in het basisrecept.) Leg de plakken tahoe in een ovenschaal en grill ze aan elke kant 3-4 min. tot ze licht kleuren; keer ze met een grote visspatel. (Leg plakken tahoe bij voorkeur onder de grill: in de koekenpan of grillpan breken ze sneller.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren