Kalkoensalade met cranberrydressing

    Kalkoensalade met cranberrydressing

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Met mager kalkoenvlees en gegrilde, gerookte bacon, bonen, paddenstoelen, sappige mango en frisse slablaadjes maakt u een heerlijke, slanke maaltijdsalade. De fruitige cranberrydressing past er uitstekend bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 dikke plakken magere bacon
    • 125 g gemengde sla (bijv. radicchio, bietenblad en veldsla)
    • 400 g borlotti- of cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 150 g kleine champignons, in plakjes
    • 1 mango, geschild, pit verwijderd en in kleine blokjes
    • 200 g gare kalkoenfilet, in reepjes
    • Voor de cranberrydressing
    • 2 eetl. cranberrysaus of -gelei
    • 1 eetl. balsamico
    • 4 eetl. olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Grill de bacon in 6-8 min. knapperig; keer de plakjes halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes.
    2. Schik de slablaadjes op een grote schaal. Verdeel hierover bonen, champignons en mango. Kalkoen en bacon erover leggen.
    3. Schenk cranberrysaus, balsamico, olijfolie en 2 eetl. water in een schoon jampotje met schroefdeksel, sluit dit goed en schud krachtig. Sprenkel de dressing over de salade, voorzichtig door elkaar scheppen en direct serveren.

    variaties

    • Kort geblancheerde haricots verts of groene asperges zijn ook lekker in deze salade. * • Strooi kort voor het serveren wat noten (bijv. geroosterde amandelen, cashew- of walnoten) over de salade.

    INFO

    106 g groente & fruit * 339 kcal. * super-snel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren