Aromatische groentebouillon met kip

    Aromatische groentebouillon met kip

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een supersnelle versie van Chinese fondue: stukjes gekruide kip en groenten worden gepocheerd in een aromatische bouillon en geserveerd met rijstnoedels. De bouillon wordt geserveerd als afsluiting van de maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g kipfilet, in reepjes
    • 1/2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
    • 2 eetl. lichte sojasaus
    • 1 1/2 l kippenbouillon (van blokjes)
    • 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
    • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
    • 1 stengel sereh (citroengras) of reepje dunne citroenschil, fijngesneden
    • 1 grote rode paprika, in blokjes
    • 250 g babymaïskolfjes
    • 200 g bimi of kleine broccoliroosjes
    • 2 bosuitjes, versnipperd
    • 250 g verse rijstnoedels (mihoen) of panklare woknoedels
    • 250 g minipaksoi, in de lengterichting in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De kipreepjes in een kom vermengen met vijfkruidenpoeder en sojasaus. Even laten intrekken.
    2. De bouillon in een grote pan schenken en gember, bleekselderij, knoflook en sereh toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en afgedekt 5 minuten laten trekken.
    3. De kip aan de bouillon toevoegen, samen met paprika, babymaïskolfjes en bimi of brocolliroosjes. De bouillon weer aan de kook brengen en alles 3 minuten pocheren tot de kip helemaal gaar is en de groenten net beetgaar zijn.
    4. Bosui en noedels aan de bouillon toevoegen, doorroeren en aan de kook brengen. De stukken paksoi er bovenop leggen. De bouillon 2 minuten laten sudderen tot de noedels door en door warm zijn en de paksoi is geslonken.
    5. Zet de pan op tafel en serveer kip en groenten in diepe kommen met een beetje bouillon. Schep aan het eind van de maaltijd de overige bouillon erbij.

    Variatie

    Vervang de noedels door dim sum (diepvries, goed gesorteerde supermarkten en toko's). Er bestaan verschillende soorten met verschillende vullingen. Volg voor de bereiding de aanwijzingen op de verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren