Anna's pavlova

    Anna's pavlova

    33keer bewaard
    1uur15min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een knapperige meringue basis klaar om te worden gegarneerd met slagroom en je favoriete verse fruit - vernoemd naar de beroemde ballerina!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • het wit van 4 eieren
    • 225g poedersuiker
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Klop de eiwitten en suiker in een grote kom met de elektrische mixer stijf.
    3. Mix in een andere kom de azijn, vanille en maïzena tot een glad geheel. Schenk het maïzenamengsel bij het eiwit en mix dit tot het dik en glanzend is, in ongeveer 4 minuten.
    4. Bedek een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel met 20cm diameter in het midden. Spatel het mengsel in het midden van de cirkel en laat een rand van 2cm vrij.
    5. Plaats in de voorverwarmde oven, zet de oven lager naar 110 C / gasovenstand 1/4 en bak de pavlova in 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
    6. Om te serveren: garneer de afgekoelde pavlova met slagroom en vers fruit, bijvoorbeeld een mix van verse bessen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    hij was iets te hard geworden maar toch 3 sterren - 11 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren