Kip-ananasspiesjes met citrusmarinade

    Kip-ananasspiesjes met citrusmarinade

    4keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een marinade met citroenschil en kardemom geeft deze gegrilde spiesjes met kip, verse ananas en sappige tomaatjes een fantastische smaak. U serveert ze met chips van pitabroodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de spiesjes
    • geraspte schil van 1 citroen
    • het sap van 2 citroenen
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. vloeibare honing
    • 4 groene kardemompeulen, gekneusd, alleen de zaadjes
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 450 g kipfilet, in blokjes van 2-3 cm
    • 1 ananas, geschild, harde kern verwijderd, in stukjes van 2-3 cm
    • 24 kerstomaatjes of minipomodoretomaatjes (perla's)
    • Voor de pitachips
    • 4 (volkoren)pitabroodjes
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • 1 eetl. gemengde verse kruiden, fijngesneden, of 2 theel. gedroogde

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een ondiepe schaal citroenschil en citroensap vermengen met olijfolie, honing, kardemom en koriander. Versgemalen zwarte peper toevoegen. De stukjes kip erdoor scheppen en laat deze 1-2 uur in de koelkast marineren. Leg 12 houten satéstokjes 30 minuten in een schaal koud water.
    2. Verwarm voor de pita-chips de grill voor op een matige stand. Snijd de pitabroodjes horizontaal doormidden en vervolgens in 2 laagjes. Vermeng in een kommetje olijfolie, knoflook en kruiden en bestrijk de stukjes pitabrood hiermee aan beide kanten. Leg ze op de grillbakplaat (eventueel in porties grillen). Grill ze in 4-5 min. goudbruin en knapperig; keer ze halverwege. Leg ze op een bord en houd ze warm, of laat ze afkoelen op een rooster.
    3. Rijg kip, ananas en tomaatjes om en om aan spiesjes. 10-15 min onder af en toe keren grillen tot de kip volledig gaar is. Tussentijds af en toe besmeren met marinade om uitdrogen te voorkomen. Serveren met de pitachips.

    variaties

    • Gebruik voor de marinade ook eens andere citrusvruchten, bijv. 1 kleine sinaasappel plus 1 citroen, of 2 limoenen in plaats van de citroenen. * • In plaats van tomaatjes kunt u ook kleine champignons gebruiken.

    INFO

    542 kcal. * 185 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren