Bloemkoolcurry met aardappels en noten

    Bloemkoolcurry met aardappels en noten

    31keer bewaard
    27min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Saffraan geeft deze bijzonder lekkere groentecurry een heerlijk aroma en een warme, goudgele kleur. Verder geeft de gember een pittig accent en is de knoflook niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Serveren met warm naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
    • snufje saffraan
    • 15 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 kleine bloemkool, in roosjes
    • 1 1/2 dl kokendhete groentebouillon
    • 1 1/2 dl yoghurt
    • 3 eetl. gemalen amandelen
    • 2 theel. garam masala
    • 50 g cashewnoten
    • fijngesneden koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:27min 

    1. Kook de aardappelblokjes 5 min. in een grote braadpan. Giet ze af.
    2. Droog de pan af. Rooster de saffraan heel kort in de pan en voeg dan gember, knoflook, ui, bloemkool, bouillon en yoghurt toe. Roer er de aardappelblokjes en de gemalen amandelen door.
    3. Verwarm alles tot het kookpunt en draai dan het vuur laag. Laat de curry afgedekt en onder af en toe omscheppen ca. 10 min. zachtjes koken tot aardappelblokjes en groenten gaar zijn. Schep de garam masala door de curry en verwarm hem nog 2 min.
    4. Rooster intussen de cashewnoten onder een hete grill. Strooi ze samen met de koriander over de curry en serveer.

    Variaties

    • In plaats van het wat dure saffraan kunt u ook 1/2 theel. kurkuma gebruiken: dit geeft de curry ook een mooie gele kleur. • Voor een niet-vegetarische curry kunt u blokjes kip toevoegen; gebruik dan de helft van de hoeveelheid groenten en laat de curry 5-10 min. langer pruttelen, zodat u zeker weet dat de kip gaar is. * • Deze curry levert meer eiwit als u kort voor serveren 2 fijngehakte, hardgekookte eieren over strooit.

    Kokstip

    Door de saffraan te roosteren, wordt deze sterker van kleur en aroma. Doe dit heel kort, anders verschroeit het. Schud de pan tijdens het roosteren, zodat de saffraan in beweging blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Heel erg goed recpt, aanrader! - 09 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren