Indiase aardappels met spinazie en linzen

    Een klassieke Indiase combinatie: aardappels met spinazie, linzen en een verwarmend specerijenmengsel. Een snelle, voedzame maaltijd die perfect bij een verfrissende komkommerraita past.


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes van 2-3 cm
    • 250 g spinazie
    • 3 1/2 eetl. arachideolie
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 1 kleine, groene Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 theel. gemalen korianderzaad
    • 1/2 theel. gemalen kurkuma
    • 500 g gekookte Puy-linzen (uit pak of blik, afgespoeld en uitgelekt)
    • 2 tenen knoflook, in dunne staafjes
    • 1/2 theel. komijn
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappels in 8-10 min. bijna gaar en giet ze af.
    2. Doe intussen de spinazie in een stoominzet en stoom ze boven de pan met aardappels in 3-4 min. gaar. Schep de spinazie over in een vergiet en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
    3. Verhit een grote koekenpan of wok met 3 eetl. olie. Bak hierin de uienringen 2 min. op matig vuur. Roer er gember, Spaanse peper, korianderzaad en kurkuma door. Bak ze enkele tellen mee, voeg de aardappelblokjes toe en schep deze 3-4 min. om. Trek de blaadjes spinazie met 2 vorken uit elkaar en voeg ze samen met de linzen toe aan het gekruide aardappelmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat alles goed doorwarmen op matig vuur.
    4. Verhit intussen de resterende olie in een kleine koekenpan. Bak hierin de fijngesneden knoflook met de komijn 1-2 min. tot ze licht kleuren. Schep de helft van het fijngesneden korianderblad erdoor. Schep het aardappel-linzenmengsel over in een voorverwarmde schaal, verdeel het knoflook-komijnmengsel erover en bestrooi het met het resterende korianderblad.

    Kruidige wortelgroenten met witte bonen … ander idee

    Laat de aardappels achterwege en snijd in plaats hiervan panklare wortelgroenten (bijv. wortel of pastinaak) klein. Blancheer ze 5 min. in een pan met licht gezouten kokend water en giet ze af. Bak de uienringen met de specerijen en voeg in stap 3 de wortelgroenten toe. Vervang de linzen door 400 g witte bonen (uit blik, afgespoeld) en laat alles goed opwarmen. Voeg de spinazie toe zoals aangegeven. Serveer het gerecht met wat yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren