Basisrecept voor zelfgemaakte pasta

    Basisrecept voor zelfgemaakte pasta

    6keer bewaard
    13min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept dat u afhankelijk van het aantal eters heel eenvoudig kunt verdubbelen.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 ei, geklopt
    • 1/2 theelepel zout
    • 140 gr bloem
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. In een middelgrote kom bloem en zout mengen. Een holletje in de bloem maken, daaraan het licht opgeklopte ei toevoegen en tot een stijf deeg mengen. Zo nodig 1 of 2 eetlepels water toevoegen.
    2. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg 3-4 minuten kneden. Met een pastamachine of met de hand tot de gewenste dikte uitrollen. Met machine of een mes in repen van gewenste breedte snijden.

    Verse pasta koken...

    Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Doe de pasta erin en kook 2 tot 3 minuten. Verse pasta is snel gaar. Het gaat boven in de pan drijven als het gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Andere ingrediënten gebruikt. Wat ook erg lekker is, en vaak ook gedaan wordt is het gebruiken van zogenaamd Durum deeg. Dit is een speciaal pastadeeg wat in de meeste kookspecialiteitenwinkels wel te verkrijgen is. In de supermarkt zul je er naar moeten vragen. - 17 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren