Laksa met garnalen

    Laksa met garnalen

    6keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    In dit pittige gerecht worden garnalen, taugé en noedels bereid in een romige kokossaus. Met laksa- of currypasta uit een potje bereikt u snel en zonder moeite de authentieke oosterse smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 3 tenen knoflook, geperst
    • 1 eetl. laksapasta of gele Thaise currypasta, of naar smaak
    • 4 dl kokosmelk
    • 2 1/2 dl groente- of visbouillon (van blokje)
    • 200-250 g rijstnoedels (mihoen)
    • 200 g gepelde rauwe tijger- of reuzengarnalen
    • 4 bosuitjes, kleingesneden
    • 300 g taugé
    • 2 limoenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. In een wok of koekenpan de olie verhitten en hierin ui en knoflook onder regelmatig omscheppen 2 minuten bakken. Laksa- of currypasta toevoegen en nogmaals 2 minuten bakken. Kokosmelk en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de saus 2 minuten laten pruttelen.
    2. Doe de noedels in een grote, hittebestendige kom, overgiet ze met kokendheet water en laat ze 5 minuten wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing). Trek de slierten met een vork of eetstokjes voorzichtig los.
    3. De garnalen aan de saus toevoegen en ong. 3 minuten opwarme tot ze roze kleuren. Bosui en taugé toe. Een limoen uitpersen en het sap toevoegen, plus zout en peper naar smaak. Snijd de andere limoen in 4 partjes.
    4. Giet de noedels af en verdeel deze over 4 kommen. Schep de laksa erover, garneer hem met de partjes limoen en direct serveren.

    Winkeltip

    U kunt verse of diepvriesgarnalen gebruiken voor dit gerecht. Diepvriesgarnalen hoeft u niet eerst te ontdooien: voeg ze toe en verwarm ze 4 min. in stap 3.

    Thaise noedels met zeeduivel: … ander idee

    Verhit een wok of koekenpan met 1 eetl. zonnebloemolie. Voeg 1 1/2 eetl. groene Thaise currypasta toe en roerbak deze 2 min. Voeg 4 dl kokosmelk en 2 1/2 dl groentebouillon (van blokje) toe, breng dit aan de kook en laat de saus 5 min. pruttelen. Voeg 250 g haricots verts (gebroken) toe en laat ze 5 min. zachtjes in de saus meekoken. Voeg 300 g zeeduivel (in blokjes) toe en stoof ze ca. 5 min. in de saus tot ze precies gaar zijn. Kook intussen 350 g verse Chinese of Thaise eiernoedels 1 min. in kokend water (of volgens de gebruiksaanwijzing), giet ze af en verdeel ze over 4 kommen. Schep de saus erover en serveer het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren