Libanese taboulé met feta

    Libanese taboulé met feta

    6keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Bulgur vormt de basis van deze snelle salade: u mengt de korrels met kruiden, olijven, beetgare groenten, feta en een pittige dressing. Heerlijk met ijsbergsla en sesambrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g bulgur
    • 6 dl kokendheet water
    • 125 g sperziebonen, gebroken
    • 2 eetl. olijfolie
    • sap van 1 citroen
    • 1 theel. kaneel
    • 1 theel. komijn
    • 1 theel. korianderzaad
    • 25 g bieslook, versnipperd
    • 10 g korianderblad, fijngesneden
    • 10 g munt, fijngesneden
    • 12 ontpitte zwarte olijven, in ringetjes
    • 3 eetl. gemarineerde of gegrilde paprika, kleingesneden
    • 1 vleestomaat, kleingesneden, of 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • 150 g feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. De bulgur in een hittebestendige schaal overgieten met kokendheet water. 1 theelepel zout erdoor roeren en de bulgur afgedekt 15-20 minuten laten wellen, of tot hij zacht is en de vloeistof heeft opgenomen (of volgens de gebruiksaanwijzing). Schep de bulger met een vork losjes om.
    2. Terwijl de bulgur welt de sperziebonen 1-2 minuten in een pan met lichtgezouten, kokend water blancheren (of in een afgedekte schaal met 1 eetlepel water 3 minuten in de magnetron, op vol vermogen). Afgieten, onder de koude kraan afspoelen en laten uitlekken.
    3. Vermeng olie, citroensap, specerijen en wat zout en peper. Roer deze dressing door de bulgur.
    4. Schep de sperziebonen samen met kruiden, olijven, paprika en tomaat door de bulgur. Feta toevoegen en alles met een vork losjes omscheppen.

    Variatie

    Vervang de sperziebonen door broccoliroosjes of diepvriessojabonen, maar kook deze 3–4 min. in stap 2.

    Tabbouleh met lauwwarme kip en amandelen … ander idee

    Vervang olijven, paprika, tomaat en feta door 1 wortel (grofgeraspt) en 1/2 komkommer (in blokjes). Verhit terwijl u de bulgur bereidt (stap 1) een wok of koekenpan met 1 eetl. olijfolie en schep hierin 400 g kipfilet (in reepjes) 7–8 min. om met 1 geperste teen knoflook en 1 theel. geraspte gemberwortel, tot de kip net gaar is. Neem de pan van het vuur, strooi wat zout en peper over de kip en meng er 3 eetl. Griekse yoghurt en 3 eetl. amandelschaafsel (geroosterd) over. Schep de kipreepjes op de salade en strooi er nog wat amandelschaafsel over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren