Linzencurry met ei

    Linzencurry met ei

    9keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze matig scherpe curry is heel eenvoudig te maken met ingrediënten uit de voorraadkast (waaronder een blik Puy-linzen) en perfect om onverwachte gasten op te onthalen. Extra lekker als u er warm naanbrood en een salade van geraspte wortelen bij serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eieren
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 4 tenen knoflook, geperst
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 2 grote (vlees)tomaten, kleingesneden
    • 1 eetl. garam masala
    • 1/4 theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 800 g Puy-linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetl. groentebouillon of water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in 10 min. hard. Laat ze afkoelen in een kom koud water.
    2. Terwijl de eieren koken in een zware pan de olie verhitten en hierin afgedekt de ui 4 minuten bakken zonder dat deze kleur krijgt. Knoflook en gember toevoegen en 1 minuut meebakken. Tomaten en specerijen toevoegen en het geheel 5 minuten laten sudderen.
    3. De uitgelekte linzen en bouillon of water toevoegen. Laat de curry afgedekt nog ong. 5 minuten sudderen en pel intussen de eieren en snijd ze doormidden.
    4. De curry op smaak brengen met zout en peper, in een schaal scheppen en de stukken ei erover verdelen.

    Extra lekker

    Snijd een flinke bos koriander fijn en schep dit vlak voor serveren door de curry.

    Variatie

    Vervang de tomaten door 250 g gekookte spinazie of gebakken champignons (in plakjes).

    Groentecurry met eieren: … ander idee

    Kook de eieren hard. Maak het groentemengsel zoals aangegeven in het basisrecept, maar vervang de linzen door 1/2 bloemkool (in roosjes), 1 aubergine (in blokjes) en 100 g sperziebonen of okra (kleingesneden), plus ca. 1 dl groentebouillon of water (zoveel als nodig is voor de curry). Laat de groenten afgedekt 15 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn. Schep ze in een schaal en verdeel er 4 eetl. Griekse yoghurt over. De halve eieren erover verdelen (Indien gewenst kunt u ook een diepvriespak gemengde groenten gebruiken.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    nynnefrien
    0

    Lekkere smaken. Ik heb de variant met spinazie gemaakt. Miste wel een beetje bite in het gerecht. - 21 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren