Marokkaanse bonensalade met tonijnfilet

    Marokkaanse bonensalade met tonijnfilet

    4keer bewaard
    23min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het Marokkaanse specerijenmengsel ras-el-hanout is de smaakmaker voor deze kort gebakken tonijnfilets die u serveert op een zoetzure bonensalade. Geef hierbij pitabroodjes en een waterkers-rucolasalade met korianderblad.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stukken tonijnfilet, ca. 100 g per stuk
    • 4 theel. ras-el-hanout specerijenmengsel
    • 300 g haricots verts
    • 2 eetl. vloeibare honing
    • geraspte schil en sap van 2 citroenen
    • 4 tomaten, in halve schijfjes
    • 400 g flageoletbonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 kleine ui, in dunne halve ringen
    • 2 grote rode paprika's, in reepjes
    • 2 grote tenen knoflook, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Leg de stukken vis op een bord en bestrooi ze aan beide kanten met ras-el-hanout. Laat de specerijen even intrekken.
    2. De haricots verts in een pannetje krap overgieten met koud water en aan de kook brengen. 2 minuten koken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken, in een hittebestendige kom doen en direct honing, geraspte citroenschil en citroensap erdoor scheppen. Tomaat en flageoletbonen toevoegen.
    3. In een koekenpan de helft van de olie verhitten en daarin ui, paprika en knoflook al omscheppend 1 minuut op een hoog vuur bakken. Aan de salade toevoegen en erdoor scheppen.
    4. Zet de koekenpan opnieuw op het vuur en verhit hierin de resterende olie. Leg de tonijnfilets in de pan (schraap eventuele achtergebleven specerijen van het bord op de vis) en bak ze 2 minuten op hoog vuur. Keren en de andere kant 2-3 minuten bakken, waarbij u ze met een spatel licht aandrukt tot ze de gewenste gaarheid bereiken.
    5. Verdeel de bonensalade over 4 borden. Snijd de stukken tonijn in reepjes en schik deze over de salade. Verdeel in de pan achtergebleven aanzetsels en vocht over de tonijn en serveer direct.

    Variaties

    Vervang de tonijn door zwaardvisfilet. Gebruik cannellini- of borlottibonen in plaats van flageoletbonen.

    Specerijentips

    • Vervang de ras-el-hanout door een melange van 4 theel. gemalen korianderzaad, 1/2 theel. kaneel, 1/4 theel. gemalen foelie of versgeraspte nootmuskaat en een flink snufje chilipoeder. • Of kies voor een pittig Noord-Afrikaans specerijenmengsel, bijv. harissa (gebruik hiervan 2-4 theel.).

    Winkeltips

    Ras-el-hanout is verkrijgbaar in Marokkaanse winkels en bij goed gesorteerde delicatessenwinkels. * • U kunt voor dit recept ook tonijnfilet uit de diepvries gebruiken. Laat de vis bij voorkeur een hele nacht ontdooien in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren