Marokkaanse couscoussalade met lam

    Marokkaanse couscoussalade met lam

    11keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Deze salade in Noord-Afrikaanse stijl met geurige koriander en munt, kunt u uitstekend vooraf bereiden. Lamsvlees is een goede bron van eiwit, vitamine-B, ijzer en zink.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 courgettes, overlangs in vieren en in plakjes gesneden
    • 2 rode paprika's, zaad verwijderd en in ruitjes van 2-3 cm
    • 2 gele paprika's, zaad verwijderd en in ruitjes van 2-3 cm
    • 2 rode uien, elk in 6 partjes gesneden
    • 2 eetl. olijfolie
    • 500 g lamsschouder zonder bot, vetrand verwijderd
    • 250 g couscous
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 1 eetl. bladpeterselie, fijngesneden
    • 1 eetl. munt, fijngesneden
    • 8 ontpitte zwarte olijven, in plakjes
    • 6 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • Voor de marinade
    • 3 eetl. citroensap
    • 1 eetl. olijfolie
    • 3 tenen knoflook, geperst
    • 1 theel. gemalen komijn
    • 1 theel. gemalen korianderzaad
    • snufje cayennepeper
    • Voor de dressing
    • 6 eetl. tomatensap
    • 2 eetl. balsamico
    • 1 theel. chilisaus, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Courgette, paprika en ui over een braadslee verdelen en vermengen met 2 eetlepels olijfolie. Rooster de groenten 30 minuten in de oven en schep ze daarbij halverwege de baktijd een keertje om.
    2. Intussen alle ingrediënten voor de marinade in een ondiepe schaal vermengen en daar het lamsvlees door wentelen Afdekken en laten marineren.
    3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schoon potje met schroefdeksel, sluit dit goed en schud krachtig.
    4. Schep de geroosterde groenten na 30 minuten nog eens om, leg het gemarineerde vlees erop en schenk de marinade erover uit. Zet de braadslee nog 30 minuten in de oven tot het vlees gebraden, maar nog wel mals is. (U kunt het gerecht tot en met deze stap voorbereiden en 24 uur in de koelkast bewaren.)
    5. De couscous in een hittebestendige schaal overgieten met kokendheet water en afgedekt 5 minuten laten wellen tot al het vocht is opgenomen. Met een vork losroeren en kruiden, olijven en bosuitjes erdoor roeren.
    6. Het lamsvlees op een schaal leggen en 5 minuten laten rusten. Schep de geroosterde groenten door de couscous. Snijd het lamsvlees in dunne plakjes en verdeel deze over de couscous. Schenk de geschudde dressing over de salade uit. Schep alles om en strooi er de fijngesneden koriander of munt over.

    GARNEREN MET

    vers korianderblad of munt

    INFO

    492 kcal. * vooraf bereiden * 492 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren