Mediterrane taartjes

  (1)
  40 minuten

  Deze kleurrijke, hartige taartjes met een vulling van pesto, tomaat, olijven en ricotta zijn snel klaar als u bladerdeeg uit de diepvries gebruikt. Serveer ze met een salade van radicchio of kool.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 8 vierkante plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 4 eetl. groene pesto
  • 2 grote tomaten, in dunne schijfjes
  • 250 g ricotta
  • 8 ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas
  • blaadjes basilicum ter garnering (indien gewenst)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Laat de plakjes bladerdeeg 5-10 minuten op kamertemperatuur ontdooien.
  2. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar, licht overlappend, en druk of rol de naad netjes glad. Snijd hieruit rechthoeken van ca. 11 × 18 cm. Leg de 4 deegbodems op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Bak ze 12 min.
  3. Draai de bakplaat zo nodig halverwege een halve slag zodat het deeg gelijkmatig bruin wordt.
  4. Bestrijk elke deegbodem met 1 eetl. pesto en verdeel de schijfjes tomaat erover. Verdeel hierover in kleine schepjes de ricotta. Schik de olijven ertussen. Bestrooi de taartjes met Parmezaanse kaas en wat peper.
  5. Schuif de bakplaat met de taartjes in de oven en bak ze 5-10 minuten tot de deegbodem goudbruin en knapperig is en de kaas enigszins gesmolten en licht gekleurd. Garneer de taartjes indien gewenst met blaadjes verse basilicum.

  Variaties

  • Vervang het beleg met ingrediënten die u al in huis hebt, of probeer de volgende combinaties: • Verse roomkaas met zalmsnippers; bestrooi de taartjes na het afbakken met rucola. • Bestrijk dunne groene asperges met olijfolie en rooster ze 12 min. in de oven, op de richel onder de deegbodems, terwijl deze worden gebakken. Bestrijk de deegbodems met groene pesto, schik de asperges erop en bestrooi ze met geschaafde Parmezaanse kaas. Bak ze nog 2 min.

  Kaaskoekjes … handig idee

  Snijd de afsnijdsels van het deeg in rechthoekige vormpjes, bestrooi ze met wat geraspte kaas en/of sesamzaad en bak hiervan kaaskoekjes. Lekker om bij soep te serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  0

  Makkelijk te doen, en een mooi resultaat. Bovendien genoeg vrijheid om naar eigen inzicht te variëren met de ingrediënten!  -  06 aug 2012