Noedels met kip, minimaïskolfjes en peultjes

    Noedels met kip, minimaïskolfjes en peultjes

    7keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere noedelschotel met extra veel groenten: verse minimaïskolfjes, peultjes en rode en gele paprika. Gezond, kleurrijk en snel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200-250 g middelfijne eiernoedels
    • 2 theel. oosterse sesamolie
    • 350 g kipfilet, in dunne plakjes
    • het wit van 1 ei
    • 2 theel. maïzena
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 3 bosuitjes, in schuine stukjes van 2 cm
    • 250 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
    • 250 g peultjes, in de lengte gehalveerd
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 gele paprika, in reepjes
    • 5 eetl. gelebonensaus
    • 1 1/2 dl groente- of kippenbouillon (van blokje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de noedels in een pan lichtgezouten, kokend water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Afgieten en 1 theelepel sesamolie erdoor scheppen. Apart zetten.
    2. Terwijl de noedels gekookt worden de reepjes kip in een kom vermengen met het eiwit, maizena en de resterende sesamolie. Laat de kip hierin tot gebruik marineren.
    3. Een wok of grote koekenpan met de zonnebloemolie zeer heet laten worden en hierin de reepjes kip 2 minuten roerbakken tot ze licht kleuren. De groenten toevoegen en 2-4 minuten roerbakken. De gelebonensaus en bouillon toevoegen en alles goed door elkaar scheppen. Draai het vuur laag en laat alles ong. 2 minuten sudderen tot kip en groenten precies gaar zijn.
    4. Schep de gare noedels door het roerbakgerecht en laat de pan door en door warm worden. Schep het gerecht vervolgens in voorverwarmde kommen en serveer het direct.

    Variatie

    Vervang de kip door gepelde, rauwe tijgergarnalen; voeg deze samen met de gelebonensaus toe in stap 3. Laat ze 3 min. koken als ze vers zijn, en 4 min. als ze uit de diepvries komen (of tot ze roze kleuren).

    Winkeltip

    Gelebonensaus, gemaakt met sojabonen, is verkrijgbaar bij de meeste toko's.

    … nog sneller

    • Paprika's snijden en van zaad ontdoen is niet nodig als u ze vervangt door panklare paprika's of een pak panklare roerbakgroenten (diepvries). * • Gebruik panklare woknoedels die u niet vooraf hoeft te koken. * • Koop een pak dunne reepjes kipfilet ‘à la minute’.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren