Omelet met waterkers, gruyère en tomaat

    Omelet met waterkers, gruyère en tomaat

    11keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Waterkers gaat perfect samen met ei en is rijk aan voedingsstoffen, zoals ijzer en bètacaroteen. De kaas geeft een volle smaak, maar levert niet veel vet. Snijd er wat knapperig stokbrood bij en u hebt een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 grote eieren
    • 10 g boter
    • 2 rijpe pomodoretomaten, ontveld en in kleine stukjes
    • 30 g gruyère (of andere belegen kaas), geraspt
    • 30 g waterkers, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de eieren in een kom, voeg 1 eetl. koud water en wat verse zwarte peper toe en kluts het geheel met een vork tot de eieren schuimig zijn.
    2. Verhit in een omeletpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) van 18 cm doorsnee de boter op matig vuur tot deze begint te bruisen. Houd de pan schuin zodat de boter over de hele bodem van de pan vloeit. Schenk het eiermengsel in de pan. Bak de omelet ong. 1 minuut, waarbij u het eiermengsel licht omroert en het gare ei vanaf de randen naar binnen schuift, zodat het eiermengsel onder de omelet kan vloeien en eveneens gaar wordt.
    3. Stop met roeren zodra de omelet begint te stollen. Verdeel de stukjes tomaat erover. Bak de omelet nog 30 seconden tot hij precies gaar is en aan de onderkant goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur.
    4. Strooi de kaas en waterkers over de omelet. Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden en klap hem daarbij dubbel. Serveer direct.

    kokstip

    • Pomodoretomaten verdienen voor dit gerecht de voorkeur, omdat ze steviger en minder vochtig zijn dan gewone tomaten. Strikte vegetariërs kunnen vegetarische kaas gebruiken.

    INFO

    200 g groente & fruit * 396 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren