Bieten-sinaasappel-appel salade

    Bieten-sinaasappel-appel salade

    23keer bewaard
    40min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleurrijke salade zit boordevol voedingsstoffen. Grote stukken gekookte rode biet, dunne schijfjes appel en partjes sinaasappel afgemaakt met een heerlijke vinaigrette op een bedje van bietenblad.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675 gr rode biet, het groen bewaren
    • 1 grote sinaasappel
    • 2 Granny Smith appels, geschild, geboord en in schijfjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel frambozenazijn of witte wijnazijn
    • 1/2 theelepel ruwe basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels ongezouten zonnebloempitten, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De bieten en het blad wassen en drogen. Ong. 100 gr van het blad in stukjes bewaren en apart zetten.
    2. De bieten in een sauspan onder water zetten en aan de kook brengen. De pan afdekken, vuur laag zetten en de bieten in ong. 20 minuten gaar laten worden. Afgieten en laten afkoelen. De schil verwijderen en in partjes snijden.
    3. De sinaasappel schillen en in partjes verdelen. In een kom sinaasappel, bieten en appel mengen.
    4. Olijfolie, azijn, suiker, zout en knoflook opkloppen, over het bietenmengsel sprenkelen en omscheppen om te mengen.
    5. Het bietenblad over 4 bordjes verdelen en daarover het bietenmengsel verdelen. Zonnebloempitten erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Maakte het als tussengerechtje, maar verwachtte er niet heel veel van. Tot mijn verbazing vond bijna iedereen het erg lekker en verrassend, behalve iemand die niet van bietjes houdt. Mij is verzocht om het nu voor groot gezelschap te maken bij Kerstdiner. Mijn aanpassingen bestonden uit pijnboompitten i.p.v. zonnepitten. En appelazijn i.p.v. frambozenazijn, want dat heb ik niet in huis. Ik had wel een zakje zonnepitten gekocht van Patak, maar die waren, zonder overdrijven, werkelijk ongelooflijk smerig van smaak. Ook werkte ik met al gekookte bietjes. Die zijn net zo lekker, alleen zit er dan geen blad bij. Nou dan doe ik een bedje fijne sla. - 20 dec 2014

    angelique
    van
    0

    Erg lekker en het presenteert heel mooi. Ik heb het wel zonder knoflook gemaakt. - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren