Open omelet met zalm en artisjok

    Open omelet met zalm en artisjok

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Beleg een eenvoudige omelet met luxueuze ingrediënten zoals gerookte zalm, dille en zure room en als bij toverslag verandert hij in een verfijnd en verrassend gerecht. Serveer hierbij knapperig brood en een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren
    • 125 g gerookte zalm, in plakjes
    • 1 eetl. gesnipperde dille
    • 3 eetl. zure room
    • 20 g boter
    • 400 g artisjokhart uit blik, afgespoeld, uitgelekt en in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breek de eieren boven een grote kom en voeg 3 eetlepels water en wat zout en peper toe. Roer de eieren los maar kluts ze niet schuimig.
    2. Knip met een keukenschaar de plakjes zalm in reepjes van ca. 10×3 cm. Roer de dille door de zure room. Tot gebruik apart zetten. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    3. Neem een grote, zware koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnee 25-30 cm), die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit hierin de boter tot deze schuimig wordt en schenk het eiermengsel in de pan. Bak het ca. 30 seconden op hoog vuur, of tot het aan de onderkant begint te stollen. Til de omelet licht op met de bolle kant van een vork en laat het nog vloeibare eiermengsel eronder vloeien. Bak de omelet nog 30 seconden zonder roeren, zodat hij bruin kleurt aan de onderkant.
    4. Bak de omelet tot hij bijna klaar is, maar nog een ietsje vochtig blijft aan de bovenkant. Schep de reepjes zalm erop en verdeel de artisjokharten erover. Zet de pan ca. 1 minuut onder de grill tot de omelet een lichtbruin kleurtje krijgt.
    5. Neem de pan onder de grill vandaan. Schep er hier en daar bergjes zure room op, die direct smelten tot een lichte saus. Serveer de omelet meteen, in punten gesneden.

    Variatie

    Vervang de artisjokken door 1 eetl. kappertjes (afgespoeld)

    Omelet ‘allerlei’

    In plaats van het luxe beleg in het basisrecept kunt u ook restjes uit de koelkast gebruiken, bijv. gare doperwten, ham en champignons. Schep ze in stap 4 op de omelet en zet deze 3 minuten onder de grilll, zodat alles goed warm wordt. Schep er zure room op, of kant-en-klare croutons voor een knapperig effect.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren