Paella met vis
1 / 1 Foto van:  Lidy Nooij
Blader

Paella met vis

Paella is een feestelijk, kleurrijk gerecht: u gebruikt hiervoor verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, plus rode paprika, groene asperges, tomaten en artisjokken. Serveer er een groene salade bij.

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 1/2 liter vis- of kippenbouillon
  • 1 kleine ui, gehalveerd
  • flinke snuf saffraan
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
  • 450 g paella- of risottorijst
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 350 g stevige witvis (bijv. kabeljauw, kool- of schelvis), zonder vel, in blokjes van 3 cm
  • 225 g grote rauwe garnalen, gepeld
  • 125 g pijlinktvis, schoongemaakt, in ringen
  • 150 g groene asperges, bijgesneden, in korte stukjes
  • 2 grote tomaten, ontveld, zaad verwijderd en in kleine stukjes
  • 12 ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 1 eetl. citroensap
  • 400 g artisjokken uit blik, uitgelekt, afgespoeld en gehalveerd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. De bouillon in een grote pan schenken, ui en saffraan toevoegen en aan de kook brengen. Het vur laag zetten en de bouillon afgedekt 10 minuten laten trekken. Boven een grote maatbeker zeven.
  2. Verhit de olijfolie in een (paella)pan en fruit hierin knoflook en paprika 2-3 minuten op matig vuur. Rijst toevoegen en deze regelmatig omscheppend 5 minuten fruiten tot de korrels doorschijnend zijn.
  3. De wijn erbij schenken en roeren tot deze bijna verdampt is. Schenk ong. 5 dl bouillon in de pan en wacht tot deze door de rijst is geabsorbeerd. Nog 5 dl bouillon toevoegen.
  4. Voeg de overige ingrediënten plus de resterende bouillon toe. Laat alles onder af en toe roeren nog 10 minuten zachtjes pruttelen tot rijst en groenten beetgaar zijn en de vis gaar en ondoorschijnend is geworden. Voeg zo nodig nog wat bouillon of heet water toe.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de paella in de paellapan, of doe hem over in een schaal. Garneer met partjes citroen en wat peterselie.

GARNEREN MET

partjes citroen, fijngesneden peterselie

INFO

213 g groente & fruit * 706 kcal. * Spaanse party

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties