Pannenkoeken met kip, groenten en kaas

    Pannenkoeken met kip, groenten en kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Met een restje gare kip maakt u een heerlijke vulling voor hartige pannenkoeken. Serveer er een frisse salade bij en u hebt een verrukkelijke gezinsmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pannenkoeken
    • 115 g bloem
    • 1 ei, losgeklopt
    • 3 dl halfvolle melk
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • Voor de vullling
    • 150 g diepvriesdoperwten
    • 150 g diepvriesbroccoliroosjes
    • 25 g boter
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 25 g bloem
    • 3 dl halfvolle melk
    • 250 g gare (gebraden) kip, ontveld en in dunne reepjes
    • 2 theel. verse dragon, fijngesneden, of 1 theel. gedroogde
    • 25 g belegen of Parmezaanse kaas, fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Zeef voor de pannenkoeken de bloem boven een middelgrote kom. Roer er het ei en een snufje zout door. Klop er geleidelijk de melk door, zodat u een glad beslag krijgt. (Dit kan ook met een mixer of keukenmachine.) Doe dit over in een maatbeker.
    2. Verhit een grote koekenpan (liefst met antiaanbaklaag) en bestrijk hem licht met olie. Schenk 1/8 van het beslag in de pan en houd de pan snel schuin zodat het beslag de hele bodem bedekt. Bak de pannenkoek 1-2 minuten tot hij gestold is, keer hem en bak hem aan de andere kant. Laat hem op een vel keuken- of bakpapier glijden. Bak op deze manier 8 pannenkoeken, waarbij u de pan tussentijds steeds licht invet. Stapel de pannenkoeken op, steeds met een stukje papier ertussen.
    3. Bereid voor de vulling de doperwten en broccoli volgens de gebruiksaanwijzing. Laten uitlekken. Snijd de broccoli klein. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 3-4 minuten. Strooi de bloem erbij en bak het mengsel 1 minuut; roer goed. Roer er geleidelijk de melk door. Breng het geheel aan de kook en laat het 2-3 minuten zachtjes koken. Schep er de kip, doperwten, broccoli, dragon en wat zout en peper door.
    4. Schep op elke pannenkoek 1/8 van de vulling en spreid deze uit. Rol de pannenkoeken op. Verdeel ze met de naad naar beneden over een licht ingevette, ondiepe ovenschaal (bijv. een lasagneschaal). Bestrooi ze gelijkmatig met de kaas. Zet ze 5 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.

    INFO

    473 kcal. * 90 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren