Paprika met tomaat-gehaktvulling

    Paprika met tomaat-gehaktvulling

    7keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Vul grote, stevige paprika's met een kruidig mengsel van gehakt, tomaten en broodkruim en gratineer ze met wat kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 g vers volkorenbroodkruim
    • 4 grote gele paprika's
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 350 g mager rundergehakt
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 200 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 1 eetl. verse salie, fijngesneden, of 1 theel. gedroogde
    • 1 theel. verse rozemarijnnaaldjes, fijngesneden, of 1/2 theel. gedroogde
    • 3 dl groentebouillon
    • 40 g pittige kaas, geraspt
    • 2 venkelknollen, in lange plakken van 1/2 cm dik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Het broodkruim op een bord leggen zodat het enigszins droogt terwijl u de overige ingrediënten voorbereidt.
    2. Kapjes en zaad van de paprika's verwijderen en kook paprika's én kapjes vervolgens 1 minuut in kokend water. Uit de pan scheppen, omgekeerd laten uitlekken en laten afkoelen op een stuk keukenpapier.
    3. In een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie verhitten en hierin de ui 10 minuten onder regelmatig omscheppen bakken. Draai het vuur iets hoger en voeg gehakt en knoflook toe. Gebruik een houten pollepel om het gehakt om te scheppen en bak tot het rul en lichtgekleurd is. Tomaten, kruiden en 3 eetlepels bouillon toevoegen. Laat het gehaktmengsel nog 1 minuut sudderen, neem het dan van het vuur en roer het broodkruim erdoor. Zout en peper toevoegen.
    4. De paprika's rechtop in een licht ingevette ovenschaal of braadslee zetten, vullen met het gehaktmengsel en dit licht aandrukken. Geraspte kaas erover strooien en de kapjes op de paprika zetten. De plakken venkel rond de paprika in de schaal leggen en besprenkelen met de resterende bouillon.
    5. De schaal afdekken met aluminiumfolie en 40 minuten in de oven schuiven tot paprika's en venkel gaar zijn. Halverwege de baktijd met de bouillon bedruiupen en 10 minuten voor het einde van de baktijd het aluminiumfolie verwijderen, zodat de kaas een beetje kan kleuren. Serveer de gevulde paprika's warm of lauwwarm.

    variatie

    • Gebruik dit gehaktmengsel ook eens om courgettes te vullen. Snijd 4 courgettes van elk ca. 200 g overlangs doormidden en hol ze uit met een theelepel. Vul ze met het gehaktmengsel. Schik de gevulde courgettes in een ovenschaal, bestrooi ze met geraspte kaas en bak ze onder aluminiumfolie 40 min. in de oven. Haal het folie er 10 min. voor het einde van de oventijd af, dan krijgt de kaas een korstje.

    INFO

    ook voor u * 400 g groente & fruit * 300 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren