Pastei met lamslever en paddenstoelen

    Pastei met lamslever en paddenstoelen

    5keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Niets is zo lekker als een traditionele pastei. Het deegdeksel krijgt een heerlijke smaak dankzij de fijngesneden rozemarijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de vulling
    • 400 g lamslever
    • 2 eetl. bloem
    • 100 g ongerookte spek
    • 2 eetl. olijfolie
    • 150 g sjalotten, gepeld en in partjes
    • 200 g wortels, geschrapt en in kleine stukjes
    • 150 g kleine kastanjechampignons
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 theel. rozemarijn
    • 3 dl kokendhete groentebouillon
    • 2 eetl. droge sherry
    • Voor het deeg
    • 100 g zelfrijzend bakmeel
    • 75 g vers wittebroodkruim
    • 1 theel. rozemarijn
    • 50 g plantaardige margarine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Snijd de lever in reepjes van ca. 1 cm dik. Meng ze met bloem en wat zout en peper. Snijd het spek ook in reepjes van ca. 1 cm dik. Verhit de olijfolie in een zware, diepe koekenpan. Roerbak hierin de lever en het spek snel goudbruin. Schep ze op een bord.
    2. Sjalotten en wortel in de koekenpan al roerend bakken tot ze licht kleuren. Voeg de champignons toe en schep het groentemengsel nog enkele minuten om. Knoflook, kleingesneden rozemarijn, bouillon en sherry toevoegen en breng alles al roerend aan de kook.
    3. Voeg de reepjes lever en spek weer toe aan de pan en schep alles goed door elkaar. Doe het mengsel over in een (aardewerken) pasteivorm van 1 liter inhoud en laat het in het midden enigszins opbollen. Laat het mengsel afkoelen terwijl u het deeg maakt.
    4. In een kom zelfrijzend bakmeel met broodkruim, rozemarijn, margarine en wat zout en peper vermengen. Voeg 1-2 eetlepels koud water toe: zoveel dat u een zacht, maar niet kleverig deeg krijgt. Rol dit op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap iets groter dan de pasteivorm.
    5. Maak de rand van het deegdeksel vochtig met wat water, leg hem voorzichtig op de pastei en druk de rand stevig aan. Snijd de rand netjes bij met een scherp mesje en decoreer hem met de tanden van een vork. Kerf een stoomgaatje in het midden van het deegdeksel. Bak de pastei in 30-35 minuten goudbruin. Serveer direct.

    INFO

    vooraf bereiden * 125 g groente & fruit * 506 kcal.

    kokstip

    • U kunt dit gerecht van tevoren bereiden, laten afkoelen en afgedekt 48 uur in de koelkast bewaren. Warm het 20 minuten op in een voorverwarmde oven (180°C/gasstand 4). Zorg dat de pastei door en door heet wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren