Pepersteak met pecannoten

    Pepersteak met pecannoten

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit luxueuze gerecht zet u op een doordeweekse dag gewoon in een halfuurtje op tafel. De gekneusde peperkorrels geven het vlees een pittige smaak die perfect past bij de geroosterde pecannoten. Serveer hierbij aardappelpuree met knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g magere entrecote
    • 2 theel. zwarte peperkorrels
    • 80 g pecannoten
    • 2 eetl. olijfolie
    • 10 g boter
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 350 g kleine champignons, in plakjes
    • 4 eetl. cognac
    • 1 1/2 dl zure room
    • 80 g rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de entrecote in dunne reepjes en verwijder eventuele vetrandjes. Kneus de peperkorrels grof in een vijzel (of met behulp van een deegroller), doe ze in een grote kom en schep daar de vleesreepjes door.
    2. De pecannoten in een grote, droge koekenpan of wok onder regelmatig omscheppen 2-3 minuten op matig tot hoog vuur roosteren. Op een snijplank scheppen en grof hakken.
    3. Verhit 1 eetlepel olie met de boter in de koekenpan of wok en bak de ui hierin 2-3 minuten op matig vuur. Champignons toevoegen en 3-4 minuten op hoog vuur meebakken. Bestrooien met wat zout. Ui en champignons op een bord scheppen. Schenk de resterende olie in de pan en roerbak de vleesreepjes op vrij hoog vuur 2-3 min. tot ze zijn dichtgeschroeid.
    4. Schenk de cognac erbij, breng deze aan de kook en laat hem ca. 30 seconden inkoken. Ui en champignons weer toevoegen en roer de zure room door de saus. Alles goed warm laten worden, dan de rucola toevoegen en de blaadjes in enkele minuten laten slinken. Strooi de pecannoten over het gerecht en serveer het direct.

    … serveeridee

    Maak hierbij aardappelpuree met knoflook: snijd hiervoor geschilde aardappelen in stukken en kook ze met 1 ongepelde teen knoflook gaar terwijl u de vleesreepjes bereidt. Giet ze af, pel de knoflook en stamp de aardappelen en knoflook met een klontje boter en precies zoveel melk als u nodig hebt voor een gladde puree. Voeg zout, peper en wat gesnipperde bieslook toe.

    … ander idee Biefstuk met walnoten en mosterd

    Laat de peperkorrels uit het basisrecept achterwege. Roerbak de vleesreepjes in de olie en boter maar vervang de champignons door 1 rode ui (in dunne ringen) en 2 stengels bleekselderij (kleingesneden). Voeg in stap 5 1 dl rode wijn toe en laat deze in 2-3 min. inkoken op matig vuur. Roer er 2 eetl. grove mosterd en 1½ dl slankroom door. Breng de saus aan de kook, voeg wat zout en peper toe en voeg de rucola toe. Bestrooi het gerecht met 80 g walnoten (grofgehakt) in plaats van pecannoten.

    Variatie

    Vervang de cognac door runderbouillon (van blokje).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren