Pindakaassandwich met banaan

    Pindakaassandwich met banaan

    15keer bewaard
    5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de ultieme versie van sandwiches met pindakaas: stevig brood met zonnebloempitten of sesamzaad, belegd met pindakaas en zoete, geprakte banaan. Geef er partjes appel bij of sappige ananas

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote, rijpe bananen
    • 8 dikke sneeën brood van goede kwaliteit, met zonnebloempitten of sesamzaad
    • 8 eetl. pindakaas met stukjes noot
    • 85 g rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Pel de bananen en snijd ze boven een kom in schijfjes. Prak ze grof met een vork.
    2. Bestrijk 4 sneetjes brood gelijkmatig met de pindakaas. Schep op elk sneetje een kwart van de geprakte bananen.
    3. Strooi de rozijnen erover en dek af met de overige sneetjes brood. Snijd de sandwiches doormidden en serveer direct.

    variaties

    • Vervang de bananen door 300 g verse, ontpitte abrikozen, die u met 1 eetl. vloeibare honing pureert in een keukenmachine. * • Vervang de bananen door een rijpe mango. Verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. * • Of maak een hartige versie: vervang de bananen door een mengsel van 100 g magere verse roomkaas met 1 theel. Marmite.

    INFO

    594 kcal. * 86 g groente & fruit * voor kinderen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MandyvanDoorn
    0

    Makkelijk te volgen. Ik vond zelf het resultaat niet zo bijzonder, maar mijn vriend vond het erg lekker! - 10 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren