Pitabroodjes met falafel

    Pitabroodjes met falafel

    18keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze pittige koekjes van kikkererwten zijn in het Midden-Oosten erg in trek als snack. U serveert ze in pitabroodjes, met een kleurige en knapperige salade: lekker en gezond.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 theel. komijnpoeder
    • 1 theel. korianderpoeder
    • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 1 klein ei, losgeklopt
    • 2 eetl. bloem
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • Voor de salade
    • 100 g rodekool, in dunne reepjes
    • 1 wortel, grofgeraspt
    • 1/2 komkommer, in zeer dunne reepjes
    • 1 kleine rode ui, in smalle ringen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Pureer de kikkererwten in een blender of keukenmachine. Werk er de knoflook, komijn en koriander door. Vervolgens vermengen met chilipeper, korianderblad, het ei, 1 eetlepel. bloem en wat zout en peper. Schep het mengsel over in een kom n laat het ong. 30 minuten opstijven in de koelkast.
    2. Intussen de salade maken: vermeng in een kom kool, wortel, komkommer en ui.
    3. Bestuif uw handen met de resterende eetlepel bloem en vorm 8 platte koekjes van het kikkererwtenmengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafels (eventueel in gedeelten) aan elke kant 3 minuten tot ze krokant, goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    4. Tijdens het bakken de pitabroodjes in een broodrooster of onder de grill (keer ze halverwege) roosteren. Verdun de hummus een beetje met citroensap. Snijd de pitabroodjes aan één kant open. Bestrijk elk broodje binnenin met 1 eetlepel hummus. Vul met falafel en salade. Serveer direct.

    SERVEREN MET

    4 volkorenpitabroodjes, 4 eetl. hummus (zie kokstip), sap van ½ citroen

    kokstip

    • Gebruik bij voorkeur vetarme hummus (zie deze website).

    INFO

    538 kcal. * 103 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren