Pittige Indonesische rijstsalade

    Pittige Indonesische rijstsalade

    7keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Taugé en noten geven deze pittig gekruide, gemakkelijke salade een krokante textuur. U maakt hem met bruine basmatirijst en verschillende groenten en serveert hem op een bedje Chinese kool en spinazieblad.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g bruine basmatirijst, gewassen
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. limoen- of citroensap
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • 1 grote rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 eetl. sojasaus
    • 2 theel. vloeibare honing, of naar smaak
    • 2 eetl. rijstazijn of wittewijnazijn
    • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    • 250 g taugé
    • 100 g ongezouten cashewnoten of pinda's
    • Chinese kool en spinazie om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De rijst in een pan lichtgezouten kokend water strooien, doorroeren en volgens de gebruiksaanwijzing koken.
    2. Intussen olie, limoen- of citroensap, knoflook, Spaanse peper, sojasaus, honing en azijn in een grote slakom doen. Wat peper toevoegen en alles met een garde opkloppen.
    3. Bosui, bleekselderij, taugé en noten toevoegen en alles goed door elkaar scheppen.
    4. De rijst in een vergiet afgieten en onder de koude kraan afspoelen tot hij lauwwarm is. Goed laten uitlekken en aan de kom toevoegen. Alles losjes door elkaar scheppen en de rijstsalade in kommen serveren waaraan u van tevoren een laagje versnipperde Chinese kool en spinazie heeft gelegd.

    Extra lekker

    Heeft u een restje (rood) gebraden ossenhaas of lamsschouder, snijd dit dan in reepjes en schep ze vlak voor serveren door de salade.

    … let op met rijst

    • Houd rijst na het koken niet warm, maar serveer hem direct na bereiding: in warme rijst kunnen bacteriën zich snel vermeerderen. Wilt u restanten bewaren, laat deze dan zo snel mogelijk afkoelen. * • Indien gewenst kunt u rijst van tevoren koken of een dubbele hoeveelheid maken voor later gebruik, mits u de rijst binnen 2 dagen gebruikt. Rijst kan worden ingevroren, maar is na ontdooien wat bros. Gebruik rijst uit de diepvries binnen 3 maanden.

    …nog sneller

    Houdt u van lekker pittig, maar heeft u geen tijd om pepers te snijden? Snijd dan een hele Spaanse peper doormidden, verwijder het zaad en laat de peper meekoken. Verwijder hem voor serveren. U kunt ook ½-1 theel. chilivlokken gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren