Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min ›
Bereiding: 1uur ›
Klaar in:1uur15min
- In een grote pan met zware bodem de stukjes peperoni 3-4 minuten op matig vuur bakken tot ze lichtbruin kleuren en het vet smelt. Uit de pan scheppenen laten uitlekken op keukenpapier. Ter garnering apart houden.
- Fruit de uisnippers onder af en toe omscheppen 4-5 minuten in het vet van de peperoni. Pompoen, appel, knoflook, tijm, chilivlokken en driekwart van de bouillon toevoegen en alles afgedekt 45 minuten op een zeer laag pitje laten sudderen tot de pompoen gaar is. Daarbij af en toe omscheppen.
- Verwijder het takje tijm. Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine of blender en pureer alles glad (eventueel in gedeelten). De puree terugschenken in de pan en de resterende bouillon toevoegen. Warm de soep goed op en breng hem op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm en strooi de gebakken peperoni en de croutons erover.
variaties
• Voor een vegetarische versie vervangt u de kippenbouillon door groentebouillon. Vervang de peperoni door stukjes vegetarisch spek of door geroosterde pompoenpitten. Fruit de ui in 1 eetl. olijfolie. * • In plaats van gedroogde chilivlokken kunt u ook een scheut chilisaus gebruiken.
kokstip
• Voor vetarme croutons roostert u het volkorenbrood aan beide kanten, verwijdert u de korstjes en snijdt u het brood in blokjes.
INFO
380 g groente & fruit * 282 kcal. * vooraf bereiden