Pittige pompoensoep

    Pittige pompoensoep

    6keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Deze goudgele, fluweelzachte soep is ideaal als lichte lunch op een kille dag. De appel geeft de soep een friszure smaak en de chilipeper zorgt voor wat pit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 85 g peperoniworst, kleingesneden
    • 1 grote ui, kleingesneden
    • 1 (fles)pompoen, geschild, pitten en vezels verwijderd en in grote stukken
    • 1 friszure appel, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 takje verse tijm, of ½ theel. gedroogde
    • ½ theel. gedroogde chilivlokken
    • 6 dl kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote pan met zware bodem de stukjes peperoni 3-4 minuten op matig vuur bakken tot ze lichtbruin kleuren en het vet smelt. Uit de pan scheppenen laten uitlekken op keukenpapier. Ter garnering apart houden.
    2. Fruit de uisnippers onder af en toe omscheppen 4-5 minuten in het vet van de peperoni. Pompoen, appel, knoflook, tijm, chilivlokken en driekwart van de bouillon toevoegen en alles afgedekt 45 minuten op een zeer laag pitje laten sudderen tot de pompoen gaar is. Daarbij af en toe omscheppen.
    3. Verwijder het takje tijm. Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine of blender en pureer alles glad (eventueel in gedeelten). De puree terugschenken in de pan en de resterende bouillon toevoegen. Warm de soep goed op en breng hem op smaak met zout en peper.
    4. Serveer de soep warm en strooi de gebakken peperoni en de croutons erover.

    variaties

    • Voor een vegetarische versie vervangt u de kippenbouillon door groentebouillon. Vervang de peperoni door stukjes vegetarisch spek of door geroosterde pompoenpitten. Fruit de ui in 1 eetl. olijfolie. * • In plaats van gedroogde chilivlokken kunt u ook een scheut chilisaus gebruiken.

    kokstip

    • Voor vetarme croutons roostert u het volkorenbrood aan beide kanten, verwijdert u de korstjes en snijdt u het brood in blokjes.

    INFO

    380 g groente & fruit * 282 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren