Pizza met aardappelschijfjes, kip en rucola

    Pizza met aardappelschijfjes, kip en rucola

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze heerlijke pizza met een beleg van flinterdunne aardappelschijfjes, pancetta, stukjes kip en pittige rucola is bijzonder lekker en bevat vrij weinig vet. Bovendien is hij snel klaar dankzij de kant-en-klare pizzabodems. Serveer er een salade van kerstomaatjes bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g krielaardappeltjes, schoongeboend
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 rode uien, in heel dunne halve ringen
    • 100 g pancetta of spek, in dobbelsteentjes
    • 175 g kleine champignons, in plakjes
    • 1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes
    • 2 kant-en-klare pizzabodems van elk ca. 22 cm doorsnee
    • 6 eetl. halfvolle melk
    • 250 g gare (eventueel gerookte) kipfilet in flinters
    • 85 g rucola
    • stukje Parmezaanse kaas van 25 g

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de aardappeltjes in flinterdunne schijfjes: gebruik hiervoor een zogeheten mandoline, de metalen schijf van uw keukenmachine of een zeer scherp mes. Kook de aardappelschijfjes 1-2 minuten in een pan lichtgezouten kokend water, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin uienringen en pancetta 2-3 minuten op matig vuur. Champignons toevoegen en alles nogmaals 2 minuten bakken. Aardappelschijfjes en rozemarijn toevoegen, zwarte peper erover malen en de aardappelschijfjes voorzichtig omscheppen.
    3. Leg de pizzabodems op 2 licht ingevette bakplaten en verdeel het aardappelmengsel er gelijkmatig over, melk erover sprenkelen en de pizza's 15 minuten bakken tot de aardappelschijfjes goudbruin zijn.
    4. Neem de pizza's uit de oven, snijd ze in vieren en leg op elk bord 2 kwarten. Verdeel de stukjes kip over de pizza's en strooi de rucola erover. Schaaf met een dunschiller wat krullen Parmezaanse kaas over elke pizza. Serveer direct.

    variaties

    Voor een vegetarische versie vervangt u kip en pancetta door schijfjes hardgekookt ei en reepjes zongedroogde tomaat (op olie). Besprenkel elke pizza met ½ eetl. van de olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes. Vervang de Parmezaanse kaas door vegetarische kaas. * • U kunt de kip en rucola ook vervangen door zalm uit blik en waterkers. Sprenkel een beetje vocht uit het blikje zalm over de pizza's.

    INFO

    607 kcal. * 140 g groente & fruit * rustiek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren