Pompoenrisotto met maïs

    Pompoenrisotto met maïs

    16keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een goudgele, vegetarische risotto die er fantastisch uitziet, al even fantastisch smaakt en bovendien veel bètacaroteen en voedingsvezels levert. De blokjes mozzarella die u op het laatst toevoegt, smelten als boter door de risotto. Serveer er een frisse, groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 225 g risottorijst
    • 500 g (fles)pompoen, geschild, pitten verwijderd en in kleine stukjes
    • 2 grote, verse blaadjes salie, fijngesneden
    • snufje saffraan
    • 8½ dl kokendhete groentebouillon
    • 150 g maïs uit blik
    • 125 g mozzarella, in kleine blokjes
    • 50 g pompoenpitten, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem op matig vuur en fruit hierin ui en knoflook gedurende 4-5 min. zonder ze te laten kleuren. Schep ze tussentijds af en toe om.
    2. Ongekookte rijst, pompoen en salie toevoegen en bak ze 2 min. al roerend mee. Saffraan aan de hete bouillon toevoegen. Schenk een kwart van de bouillon in de pan en roer tot deze bijna is opgenomen.
    3. Voeg steeds opnieuw een deel van de bouillon toe en roer telkens tot deze vrijwel volledig is opgenomen alvorens er nieuwe bouillon bij te scheppen. Blijf roeren, dan krijgt de risotto een romige textuur.
    4. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is (ca. 20 min.). Maïs en blokjes mozzarella door de risotto scheppen.
    5. Zout en peper naar smaak toevoegen, de risotto afgedekt 5 minuten laten staan, bestrooien met pompoenpitten en direct serveren.

    variaties

    • In de zomer kunt u de pompoen vervangen door courgette. Voeg dan ca. 5 min. voor het einde van de kooktijd kleine blokjes toe, tegelijk met de laatste hoeveelheid bouillon. * • U kunt ook een groene risotto bereiden: laat saffraan, salie en pompoen weg en voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd (met de laatste bouillon) 150 g gehakte spinazie en 2 eetl. fijngesneden basilicum toe.

    kokstip

    • Het geheim van een goede risotto is de juiste rijstsoort (arborio, carnaroli of vialone nano) en goede bouillon die geleidelijk toegevoegd wordt.

    INFO

    474 kcal. * stijlvol Italiaans * 213 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren