Een goudgele, vegetarische risotto die er fantastisch uitziet, al even fantastisch smaakt en bovendien veel bètacaroteen en voedingsvezels levert. De blokjes mozzarella die u op het laatst toevoegt, smelten als boter door de risotto. Serveer er een frisse, groene salade bij.
• In de zomer kunt u de pompoen vervangen door courgette. Voeg dan ca. 5 min. voor het einde van de kooktijd kleine blokjes toe, tegelijk met de laatste hoeveelheid bouillon. * • U kunt ook een groene risotto bereiden: laat saffraan, salie en pompoen weg en voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd (met de laatste bouillon) 150 g gehakte spinazie en 2 eetl. fijngesneden basilicum toe.
• Het geheim van een goede risotto is de juiste rijstsoort (arborio, carnaroli of vialone nano) en goede bouillon die geleidelijk toegevoegd wordt.
474 kcal. * stijlvol Italiaans * 213 g groente & fruit