Quiche met geitenkaas en rode paprika

    Quiche met geitenkaas en rode paprika

    12keer bewaard
    1uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een kleurige vegetarische quiche met een vulling van sap geroosterde paprika en robijnrode ui met friszure, jonge geitenkaas. Het deeg is gemaakt met grofgemalen havervlokken, zodat het een nootachtige smaak krijgt en extra veel voedingsvezels levert. Serveer er een gemengde salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 150 g bloem
    • 50 g grofgemalen havervlokken
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • 100 g harde plantaardige margarine (geschikt voor gebak), in kleine blokjes
    • Voor de vulling
    • 280 g geroosterde paprika (uit potje)
    • 1 rode ui, in dunne halve ringen
    • naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngesneden
    • 1 theel. balsamico
    • 100 g zachte, jonge geitenkaas
    • 2 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 2 eieren
    • 50 g magere kwark
    • 1½ dl halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Doe de bloem, havervlokken, tijm en een snufje zout in een kom. Voeg de blokjes margarine toe en wrijf deze er met uw vingertoppen door, zodat een kruimelig mengsel ontstaat. Werk er ca. 2-3 eetl. ijskoud water door, zodat u een zacht deeg krijgt. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 15 min. in de koelkast.
    2. Laat ondertussen de paprika's uitlekken boven een pannetje. Verhit deze olie op matig vuur en fruit hierin de ui met de rozemarijn en balsamico ca. 10 min. Neem de pan van het vuur.
    3. Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en leg deze in een taartvorm van 21 cm doorsnee en 3 cm hoog. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een vel bakpapier op het deeg en breng daarop een blinde vulling aan (bijv. bonen).
    4. Plaats de taartvorm op de voorverwarmde bakplaat en bak de taartbodem 15 min. Verwijder de bonen en het papier en bak de taartbodem nog 3 min. Verlaag de oventemperatuur tot 170°C/gasstand 3.
    5. Snijd de paprika in stukjes en verdeel ze samen met de ui over de voorgebakken taartbodem. Verkruimel de geitenkaas erover. Strooi de bieslook erover.
    6. Klop de eieren, kwark en melk door elkaar. Voeg wat zout en peper toe. Schenk het merendeel van het eiermengsel op de taartbodem. Zet de bakvorm weer op de enigszins naar voren geschoven bakplaat, en schenk de rest van het eiermengsel erop. Schuif de bakplaat voorzichtig in de oven. Bak de taart nog 25-30 min., of tot de vulling net stevig aanvoelt. Laat de taart 30 min. afkoelen alvorens hem te serveren.

    variatie

    • Ter vervanging van de rode ui kunt u uienmarmelade (verkrijgbaar in delicatessenwinkels) gebruiken om de voorgebakken taartbodem mee te bestrijken; de paprika kunt u vervangen door artisjokharten op olie (potje) en enkele kleingesneden zongedroogde tomaatjes.

    INFO

    515 kcal. * groente-festijn * 80 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Heel apart maar fantastische smaaktwister, ik vond het lekker - 09 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren