Rijstsalade met kip en sinaasappel

    Rijstsalade met kip en sinaasappel

    9keer bewaard
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met gare stukjes kip, rijst en wat fantasie maakt u in een oogwenk een gezonde maaltijd. Pistachenoten, knapperige wortelen, zoet sinaasappelsap en frisse bieslook zorgen voor pittige accenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g langkorrelige rijst
    • 300 g wortelen, geschrapt en geraspt
    • sap van 1 grote sinaasappel
    • 2 theel. Engelse mosterd
    • 2 eetl. olijfolie
    • 6 eetl. gesnipperde bieslook
    • 400 g gare kipfilet, in stukjes van 3 cm
    • 4 eetl. pistachenoten
    • 200 g veldsla
    • partjes sinaasappel ter garnering (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Doe de rijst in een grote pan en overgiet hem ruim met kokendheet water. Breng de rijst aan de kook, roer hem eenmaal om en draai het vuur laag. Kook de rijst afgedekt beetgaar in 10-12 min., of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af.
    2. Doe terwijl de rijst kookt de wortelen in een grote schaal. Voeg het sinaasappelsap, de mosterd, olie en bieslook toe. Strooi er wat zout en peper over. Voeg de stukjes kip en pistaches toe en schep de salade om.
    3. Voeg de gekookte rijst toe aan de salade en schep deze losjes om. Door de koude ingrediënten en de dressing zal de rijst enigszins afkoelen, zodat u een heerlijke lauwwarme salade krijgt. Schep de veldsla door de salade en garneer hem indien gewenst met partjes sinaasappel.

    Variaties

    • Vervang de rijst door orzo (Griekse rijstvormige pasta) of soeppasta. • Gebruik blokjes gare kalkoen of ham (of een mengsel van beide) of varkensfricandeau in plaats van kip. • Vervang de wortelen door geraspte knolselderij en voeg in plaats van sinaasappelsap de dun afgeraspte schil en het sap van 1 limoen toe.

    Werk vooruit

    U kunt deze salade indien gewenst enkele uren van tevoren bereiden. Kook de rijst, giet hem af en laat hem afkoelen. Prepareer en vermeng de overige ingrediënten maar schep ze nog niet door elkaar. Laat de rijst volledig afkoelen. Vermeng dan de ingrediënten voor de salade en zet deze tot gebruik in de koelkast. Neem hem 20 min. voor u hem gaat serveren uit de koelkast.

    Extra gezond

    Maak deze salade met zilvervliesrijst als u genoeg tijd hebt: er bestaat ook zilvervliesrijst die al in 20 min. gaar is. Vergelijk de etiketten van verschillende merken!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren