Rode Thaise curry met tahoe

    Rode Thaise curry met tahoe

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze overheerlijke, licht pittige curry maakt u met tahoe: een zeer voedzaam en mager ingrediënt dat het aroma van de specerijen perfect opneemt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 4 theel. rode Thaise currypasta (potje)
    • 125 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
    • 1 dl groentebouillon
    • 1 eetl. sojasaus
    • 3 dl kokosmelk uit blik
    • 100 g broccoliroosjes
    • 100 g haricots verts, gebroken
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in smalle reepjes
    • 350 g stevige tahoe, uitgelekt en in blokjes van 2 cm
    • 300 g zachte, panklare roerbaknoedels (liefst brede)
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden (maar hou een paar blaadjes apart)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een wok of grote, diepe koekenpan, liefst met antiaanbaklaag. Bak de ui hierin 7-8 min. op middelhoog vuur; roer regelmatig. Voeg de currypasta toe en schep de ui hier 1 min. mee om.
    2. Voeg de minimaïskolfjes toe en bak ze mee. Giet geleidelijk de bouillon, sojasaus en kokosmelk erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 min. zachtjes koken. Schep er voorzichtig de overige groenten en de tahoe door. Verwarm de curry tot net onder het kookpunt en laat hem afgedekt 5-6 min. zachtjes koken op laag vuur, tot de groenten gaar zijn.
    3. Voeg de noedels toe en schep de curry nog 1 min. om. Roer de koriander erdoor. Garneer met korianderplukjes en serveer direct.

    Variatie

    In plaats van tahoe kunt u ook 2 grote kipfilets gebruiken: snijd deze in blokjes van 2-3 cm en bak ze samen met een gesnipperde ui bruin in een mengsel van sesam- en plantaardige olie.

    Kokstip

    Thaise currypasta bevat vaak garnalen, vandaar dat dit gerecht niet echt geschikt is voor vegetariërs.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren