Rode Thaise curry met tahoe

    Rode Thaise curry met tahoe

    9keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze overheerlijke, licht pittige curry maakt u met tahoe: een zeer voedzaam en mager ingrediënt dat het aroma van de specerijen perfect opneemt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 4 theel. rode Thaise currypasta (potje)
    • 125 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
    • 1 dl groentebouillon
    • 1 eetl. sojasaus
    • 3 dl kokosmelk uit blik
    • 100 g broccoliroosjes
    • 100 g haricots verts, gebroken
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in smalle reepjes
    • 350 g stevige tahoe, uitgelekt en in blokjes van 2 cm
    • 300 g zachte, panklare roerbaknoedels (liefst brede)
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden (maar hou een paar blaadjes apart)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een wok of grote, diepe koekenpan, liefst met antiaanbaklaag. Bak de ui hierin 7-8 min. op middelhoog vuur; roer regelmatig. Voeg de currypasta toe en schep de ui hier 1 min. mee om.
    2. Voeg de minimaïskolfjes toe en bak ze mee. Giet geleidelijk de bouillon, sojasaus en kokosmelk erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 min. zachtjes koken. Schep er voorzichtig de overige groenten en de tahoe door. Verwarm de curry tot net onder het kookpunt en laat hem afgedekt 5-6 min. zachtjes koken op laag vuur, tot de groenten gaar zijn.
    3. Voeg de noedels toe en schep de curry nog 1 min. om. Roer de koriander erdoor. Garneer met korianderplukjes en serveer direct.

    Variatie

    In plaats van tahoe kunt u ook 2 grote kipfilets gebruiken: snijd deze in blokjes van 2-3 cm en bak ze samen met een gesnipperde ui bruin in een mengsel van sesam- en plantaardige olie.

    Kokstip

    Thaise currypasta bevat vaak garnalen, vandaar dat dit gerecht niet echt geschikt is voor vegetariërs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren